MONDO GENERATOR: “Fuck It”

Nick Oliveri!

Και έτσι απλά έχεις τραβήξει χωρίς μόχθος την προσοχή του κάθε rocker που σέβεται τον εαυτό του. O Aμερικανός μουσικός βρίσκεται πίσω από ακρογωνιαίους λίθους όπως οι Kyuss και οι Queens of The Stone Age, ενώ το όνομα του έχει γραφτεί στα booklets ιστορικών κυκλοφοριών όπως τα “Blues for the Red Sun” και “Songs for the Deaf”, καθώς και μπόλικες δισκάρες των εκρηκτικών Dwarves.

Εκτός από όλα αυτά, ο Nick Oliveri κάνει και τα δικά του προσωπικά πράγματα και ένα από αυτά είναι οι Mondo Generator. 4 albums, αρκετά Eps και πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, οι Mondo Generator επιστρέφουν δισκογραφικά, με full length album, 8 χρόνια μετά το “Hell Comes to Your Heart”.

To “Fuck It”, πέμπτο album για τους Mondo Generator, δείχνει αμέσως με το εξώφυλλο του πως δεν λογαριάζει τίποτα. Ένα ζευγάρι χέρια σε χειροπέδες, μας κωλοδαχτυλιάζουν προκλητικά και το ίδιο κάνει και το περιεχόμενο του δίσκου.

Ο Nick Oliveri παρουσιάζει μέσα σε 14 κομμάτια (μαζί με το bonus track του cd) και τις δυο όψεις του. Την desert rock, με τις κλασικές μελωδίες που καταξίωσαν την παρέα των Kyuss και όλες τις συνεπακόλουθες, και την punk rock του που βγαίνει βίαια, ειδικά όταν βρίσκεται με τους Dwarves, αλλά και στις ζωντανές τους εμφανίσεις (μας διέλυσε στο Street Mode).
Πρωτεργάτης του ιδιώματος που γεννήθηκε στο Palm Desert, μας θυμίζει πως είναι μέρος της ιστορίας αυτής που κανείς μας πλέον δεν μπορεί να αγνοήσει, αλλά και πως μεγάλωσε με το καλιφορνέζικο punk rock και αυτό ακούγεται στα κομμάτια του, που ενδεχομένως να περιέχουν ψήγματα από Black Flag, Dead Kennedys και Fear. Όλο αυτό το όμορφο συνονθύλευμα γειτνιάζει μουσικά κάποιες περιόδους των Zeke και όσοι τους αγαπούν θα το λατρέψουν ακαριαία.

Μαζί του σε αυτό το ταξίδι βρίσκονται οι Mike Pygmie (κιθάρα, John Garcia and The Band Of Gold) και Mike Amster (τύμπανα, Nebula), οπότε από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε από εκτελεστικής άποψης το album είναι εξαιρετικό. Η παραγωγή έγινε στο Pink Duck studio του Josh Homme και είναι και αυτή ένας λόγος ακόμη για να αγαπήσεις αυτό το album το οποίο απευθύνεται σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους.

To “Fuck It” κυκλοφορεί με τη βοήθεια της Heavy Psych Sounds, η οποία έχει κτίσει ένα εξαιρετικό roster συγκροτημάτων και έχει ήδη προσφέρει 4 συλλογές με παλαιότερες ηχογραφήσεις του Nick Oliveri, αλλά έχει γίνει καταφύγιο και δικών μας μουσικών, όπως οι Nightstalker και Planet of Zeus.
Ακούστε το album δυνατά και ετοιμαστείτε για την εμφάνιση των Mondo Generator στο An Club στις 11 Φεβρουαρίου. ΜΗ ΛΕΙΨΕΤΕ! Θα κλαίτε μετά!

554

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.