IMAGES OF EDEN: “Angel Born”

ALBUM

Είδος: Progressive metal
Δισκογραφική: Pavement Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2 Ιουλίου 2021

Μια από τις καλές περπτώσεις στο χώρο του US progressive metal αλλά όχι τόσο γνωστοί, είναι οι Images of Eden από την πολιτεία της Πενσυλβάνια. Στα 20 περίπου χρόνια ζωής τους σαν συγκρότημα, με μπροστάρη τον ιδρυτή, κιθαρίστα και τραγουδιστή Gordon Tittsworth, έχουν κυκλοφορήσει 4 full length album και έχουν γράψει άπειρες ώρες πάνω στη σκηνή.

Το “Angel Born”, ο νέος πέμπτος δίσκος των Images of Eden συνεχίζει πάνω στο στυλ που έθεσαν οι προκάτοχοί του, δηλαδή κλασικός prog δίσκος με διάρκεια πάνω από μια ώρα και επιρροές από Fates Warning, Dream Theater, Queensrÿche και Rush. Χωρίς να «ανακαλύπτουν τον τροχό», οι Αμερικανοί παίζουν αβίαστα το αγαπημένο τους metal και γράφουν ωραία κομμάτια που θα ενθουσιάσουν τους φίλους τους. Η φωνή του Tittsworth χωρίς να έχει το «τρελό» εύρος θυμίζει αρκετά τον θρυλικό Tate και αυτό από μόνο του είναι αρκετά θετικό. Ο δίσκος είναι αρκετά δουλεμένος. Είτε μιλάμε για τις κιθάρες, είτε για τα πλήκτρα που παρόλο που δεν κάνουν συχνά την εμφάνισή τους η χρήση τους είναι αρκετά ουσιώδης, είτε μιλάμε για το rhythm section που εύκολα θα σε κάνει να «χτυπηθείς» στο ρυθμό τους. Επίσης, «δυνατό χαρτί» του album είναι οι υπέροχες μελωδίες που βρίσκονται σε όλα τα κομμάτια του, καθώς και ο «πεντακάθαρος» ήχος. Ωραίες συνθέσεις είναι το “Angel Born”, το “Animation In a Still World” και το κλασικά για Images of Eden μεγάλο τραγούδι στο τέλος του album, “ In Memory of me”.

Το “Angel Born” δεν είναι ο δίσκος της χρονιάς, αλλά έχει το απαραίτητο συνθετικό βάρος για να αντέξει ώστε οι λάτρεις του prog ήχου να απολαύσουν ένα αξιόλογο album που θα κρατήσει το ενδιαφέρον τους για αρκετό καιρό.

Facebook: https://www.facebook.com/imagesofeden

441

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.