HOWLING GIANT / SERGEANT THUNDERHOOF: “Turned to Stone Volume II”

SPLIT ALBUM

Είδος: Heavy Rock
Δισκογραφική: Ripple Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 7 Αυγούστου 2020

H Ripple Music είναι μια από τις λίγες εταιρίες που μοχθούν αποκλειστικά για την επιβίωση και εξάπλωση της heavy rock μουσικής, με δεκάδες κυκλοφορίες κάθε χρόνο.

Τον περασμένο Ιανουάριο, σήμανε έναρξη μια σειράς 12-ιντσων split κυκλοφοριών που στην πρώτη της έκδοση φιλοξένησε τους Mr. Bison και Spacetruck, με θεματική και για τους δυο, σχετική με το διάστημα.

7 μήνες αργότερα, η σειρά επιστρέφει με τους Howling Giant από το Nashville και τους Sergeant Thunderhoof από το Bath του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως προδίδει και το εξώφυλλο, τα δυο 20λεπτα τραγούδια, είναι η ιστορία δυο Ιαπώνων ξιφομάχων, την οποία αποφάσισαν να αναπτύξουν από κοινού, με σκοπό και οι δυο πλευρές του split, να έχουν τη συνοχή ενός concept album, παρόλο που κάθε κομμάτι είναι σύνθεση άλλων καλλιτεχνών.

Ομολογώ πως τα καταφέρνουν, παρά το γεγονός πως η μουσική τους δεν είναι απολύτως συνυφασμένη. Βέβαια, οι Howling Giant και οι Sergeant Thunderhoof έχουν σαν κοινό παρονομαστή το prog rock που ρέει μέσα στο χορταστικό heavy rock τους, αν και οι πρώτοι παραδίνονται περισσότερο στις επιρροές των Rush και των Black Mountain ενδεχομένως, ενώ οι δεύτεροι έχουν μερικούς τόνους βαρύτερο ήχο (ένα τσικ Torche το οσφραίνομαι).

Η Ripple Music μας προσφέρει και πάλι ποιοτική μουσική με δυο συγκροτήματα που έχουν όρεξη και όραμα να πετύχουν και το “Turned to Stone Volume II”, θα ικανοποιήσει όλους εκείνους που γουστάρουν το stoner τους λίγο πιο ψαγμένο και επιστημονικό, και ειδικότερα εκείνους που αγαπούν τους Elder, αλλά και τους οπαδούς του γενικότερου prog rock ιδιώματος.

Ελκυστικότατη κυκλοφορία, με εξαιρετικά προσαρμοσμένη παραγωγή και στα δυο κομμάτια που ταιριάζουν μεταξύ τους, κάνοντας σε να ξεχάσεις πως μιλάμε για κοινή προσπάθεια δυο διαφορετικών μουσικών σχημάτων.

Ξεκρέμασε την κατάνα που σου σμίλευσε με στοργή ο Hatori Hanzo και ετοιμάσου να αποκρούσεις και εσύ, επίθεση με μπαλντά.

Facebook: https://www.facebook.com/howlinggiant
https://www.facebook.com/sergeantthunderhoof
Instagram: https://www.instagram.com/howlinggiant/
https://www.instagram.com/sergeantthunderhoof/
Twitter: https://twitter.com/howlinggiant
https://twitter.com/sgtthunderhoof
Bandcamp: https://ripplemusic.bandcamp.com/album/turned-to-stone-chapter-2-masamune-muramasa
https://howlinggiant.bandcamp.com/
https://sergeantthunderhoof.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1xvcKtKIb7rR89bKgazjSo
https://open.spotify.com/artist/2tL8CDdDLV5vIidrprEqsu

482

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.