HATEBREED: “Weight Of The False Self”

ALBUM

Είδος: Metal Hardcore
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 27 Νοεμβρίου 2020

Δισκογραφική επιστροφή και για τους Αμερικανούς Hatebreed, μιας μπάντας ορισμού της έννοιας “metal hardcore”. Ούτε metalcore, ούτε punk, ούτε nu (όπως αφουγκράζονται μερικοί “φωστήρες” οι οποίοι προφανώς ακούν μουσική με τις μασχάλες). Και μάλιστα πολύ αξιόλογη επαναφορά μιας και το ““Weight Of The False Self” είναι το λιγότερο αξιοπρεπέστατο.
Πολύ groovy υλικό με πολλά γρήγορα μέρη, ένα υβρίδιο που έχει μέσα του πολλές προσεγγίσεις στους Suicidal Tendencies αν και οι Hatebreed κλίνουν γενικά προς το hardcore με την χαρακτηριστική τους συνθετική φόρμουλα αλλά ενσωματώνουν και συχνά-πυκνά thrash στοιχεία όπως έπρατταν οι Suicidals.

Μέσα στα ατού του album είναι και ο εξαιρετικός ήχος ο οποίος δίνει μια συμπαγή heavy αύρα στο συνολικό αποτέλεσμα, καθιστώντας τα κομμάτια ζωηρά, ενθουσιώδη και με σαφή headbang-ικό χαρακτήρα. Πολύ καλές δομές και λιγοστά αλλά εύστοχα leads στις κιθάρες, έξοχο ρυθμικό υπόβαθρο, φοβερά back χουλιγκανικά φωνητικά και ως αιχμή ένας πολύ ώριμος Jamey Jasta ο οποίος δεν αναλώνεται σε growls προς χάριν της αγριάδας αλλά εμπλουτίζει πολύ τις συναισθηματικές στάθμες των συνθέσεων. Οργισμένος μα και πολύ καθαρός.

Εξαιρετικά τα “Instinctive (Slaughterlust)”, “Weight of The False Self”, “Cling to Life” (μου θύμισε παλαιούς Metal Church), φοβερά τα speed δυναμιτάκια “Dig Your Way Out” και “From Gold to Gray”, πολύ καλό το στακάτο “This I Earned”, τα γκρουβάτα “Wings of The Vulture” και “The Herd Will Scatter” (που θα μπορούσε να ανήκει σε album των Annihilator) και ο γαμάτος επίλογος “Invoking Dominance”.

Στα σίγουρα τους φίλους του hardcore (ή έστω τους πιο προσηλωμένους εξ αυτών στους Hatebreed) θα αρέσει πολύ αυτή η κυκλοφορία η οποία είναι απολύτως δικαιολογημένη και η οποία φανερώνει τη δυναμική μιας μπάντας που έχει ακόμη να δώσει πράγματα στο χώρο. Το “Weight Of The False Self” είναι ένα θαυμάσιο album για το είδος που διαπραγματεύεται και μαζί με το σπουδαίο “Get Loud!” των Agnostic Front είναι μια σίγουρη δυαδούλα για να επιχειρηματολογήσεις για το καλλιτεχνικό metal πρόσωπο των U.S. οι οποίες έχουν πήξει από τις εκατοντάδες ομάδες φροντιστηριακών νεολαίων που “αγριεύουν” τόσο όσο για να τρομάξουν τη γεροντοκόρη γειτόνισσα που ξέμεινε με τους παλιούς δίσκους των Bee Gees στην αγκαλιά της.

Facebook: https://www.facebook.com/hatebreed

Official page: https://www.hatebreed.com/

506

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.