DAF-Robert Görl (DE) + BESTIAL MOUTHS (US) supporting act: MIDNIGHT POETRY (GR) – Live – ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΙΟΥ 2024 – Arch Club Live Stage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

DAF-Robert Görl (DE) + BESTIAL MOUTHS (US) supporting act: MIDNIGHT POETRY (GR)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΙΟΥ 2024

Arch Club Live Stage

Athens, Greece

Doors at 21:00

Facebook Event

H TMR ENTERTAINMENT και η ELEKTROSPANK PR & VOODOOD PRODUCTIONS παρουσιάζουν τους pioneers της ηλεκτρονικής μουσικής D.A.F., σε ένα μοναδικό show! Μαζί τους οι μαγευτικοί BESTIAL MOUTHS στη πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα! Τη βραδιά ανοίγουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι MIDNIGHT POETRY!

DAF – Robert Görl (Deutsch Amerikanische Freundschaft)

Με πάνω από 40 χρόνια ιστορίας και έχοντας χαρακτηριστεί ως οι επαναστάτες της synth-disco, οι DAF θεωρούνται μια από τις πλέον επιδραστικές μπάντες της ηλεκτρονικής σκηνής, περιλαμβάνοντας την techno, industrial, EBM, EDM, house. Καταρρίπτοντας κάθε κανόνα, ήταν ένα από τα πέντε projects με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γερμανία το 1981, ενώ την ίδια χρονιά έγιναν εξώφυλλο στο NME. Χαρακτηρίστηκαν από τον John Peel ως «οι νονοί της techno» και αναφέρθηκαν ως “crucial” για την ανάπτυξη του Detroit techno και του Chicago house.

Τα πάντα, από το EBM – είτε σημαίνει Electronic/Euro Body Music είτε Efficient Brusque Modernity – μέχρι το EDM ξεκινούν από εδώ. Μαζί με τους Kraftwerk, Neu!, Der Plan και άλλους, οι D.A.F., συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην αναμόρφωση της ηλεκτρονικής μουσικής παγκοσμίως.

O θάνατος του Gabi Delgado τον Μάρτιο του 2020 – τη στιγμή που ο Görl και ο Delgado είχαν ξεκινήσει να ηχογραφήσουν το νέο άλμπουμ των DAF – θα έδινε ένα οδυνηρό τέλος σε αυτή τη μοναδική συνεργασία.

Το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για τον Görl και τους DAF θα τα καταγράψει η ιστορία. Μετά την κυκλοφορία του album ο Robert Gorl ξεκίνησε τις live εμφανίσεις παρουσιάζωντας ένα show βασισμένο στην ιστορία των DAF, έχοντας πάντα στο μυαλό του τον Delgado, αλλά ταυτόγχρονα, γράφωντας και το νέο κεφάλαιο για ένα απο τα πιο επιδραστικά σχήματα της ηλεκτρονικής σκηνής. «Για μένα αυτό είναι μια μετάβαση. Ξέρω ότι θέλω να ανέβω στη σκηνή με το άλμπουμ και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω τις αντιδράσεις των θαυμαστών».

https://www.facebook.com/DASISTDAF

https://www.instagram.com/robertgoerl

BESTIAL MOUTHS (US)

Ως φωνή και πνεύμα των Bestial Mouths, η Lynette Cerezo είναι μια δυναμικά στοιχειωμένη φιγούρα. Σε διεθνείς σκηνές και ηχογραφήσεις, οι μαγευτικές ερμηνείες της παρασύρουν το κοινό μέσα από βαθιά συναισθηματικά οράματα.

Από την ίδρυσή τους το 2009, η βάση και ο πυρήνας των Bestial Mouths είναι η φωνή της Cerezo σε συνδυασμό με μυριάδες επιρροές από όλο το φάσμα της goth, industrial, post-punk, New Wave, noise, metal και άλλων underground ήχων, χρησιμοποιώντας ζωντανά ακουστικά και ηλεκτρονικά τύμπανα και αναλογικά συνθεσάιζερ. Με ιστορία στο σχέδιο μόδας και τον ακτιβισμό για το φύλο, η οπτική και η κοινωνική αισθητική της Cerezo είναι βαθιά συνυφασμένη με την παρουσίαση του Bestial Mouth, που αντανακλάται στις συναρπαστικές θεατρικές ζωντανές εμφανίσεις.

Κατά τη διάρκεια της δεκαπενταετούς ύπαρξής τους, οι BESTIAL MOUTHS έχουν συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους παραγωγούς και καλλιτέχνες. Οι Zola Jesus, Mick Harvey, Egyptrixx, Boy Harsher, Die Krupps, Mater Suspiria Vision, Zanias, The Horrorist και Ludovico Technique είναι μερικοί μόνο συνεργάτες, ενώ έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Psychic TV, Austra, Chelsea Wolfe, DAF, 3 Teeth, OAKE, Front Line Assembly, White Ring, Suicide Commando, David J, King Dude, Youth Code, Cut Hands, Light Asylum.

https://www.bestialmouths.com

https://www.facebook.com/BESTIALMOUTHS

https://www.instagram.com/bestialmouths

https://bestialmouths.bandcamp.com

MIDNIGHT POETRY (GR)

Οι Midnight Poetry είναι το νέο εγχείρημα της Κλεοπάτρας Κάιδου και του Γιάννη Σπανού. Ένα πολλά υποσχόμενο project με σκοτεινές, ηλεκτρονικές συνθέσεις με στοιχεία μελωδικού post-punk αλλά και industrial pop, επηρεασμένη από συγκροτήματα όπως οι VNV Nation, Diary of Dreams, New Order, Clan of Xymox και νεότεροι καλλιτέχνες. Οι Midnight Poetry δουλεύουν τα νέα τους τραγούδια για το ντεμπούτο τους άλμπουμ, η κυκλοφορία του οποίου θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Το 1ο τους single, “Black Hole” κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, μαζί με το επίσημο βίντεο. Το “Black Hole” δημιουργεί μια αντίθεση μεταξύ του ηλεκτρονικού ήχου που μπαίνει στις γραμμές της future pop μαζί με την ψυχρή, σκοτεινή ατμόσφαιρα, τον λυρισμό και τα δυναμικά φωνητικά που εκφράζουν τέλεια αυτό που αντιπροσωπεύει το τραγούδι.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61556089598804

https://www.instagram.com/midnightpoetry_gr

https://midnightpoetrygr.bandcamp.com

Tickets:·        
Presale (phase 1) : 24€ (online)
https://www.more.com/music/d-a-f-robert-gorl-de-bestial-mouths-us/·         

Presale (phase 2) : 26€ (online + hard copy)
Hard Copy tickets available:·         
Le Disque Noir Records Shop: Θεμιστοκλέους 29, Εξάρχεια
https://www.facebook.com/LeDisqueNoirShop·         

Full Moon Store: Ηφαίστου 22 – Μοναστηράκι·         
Full Moon Store: Θεμιστοκλέους 42 – Εξάρχεια
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063490123270

Sound Effect Records: Σπ. Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Αθήνα
https://www.facebook.com/SoundEffectRecords/·         

Door : 30€
43