TRISTANA: “Virtual Crime”

Τρία μόλις album μέσα σε 22 χρόνια ιστορίας; Χμμ…

Όχι και η καλύτερη εντύπωση, μιας και είτε μιλάμε για πολλές δυσκολίες, είτε για απλή βαρεμάρα σε ότι αφορά την παραγωγή υλικού.

Το “Virtual Crime” πάντως σκάει πέντε χρόνια μετά τον προκάτοχό του και σε πρώτη φάση δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η αργοπορία. Η λογική καθαρά- brutal φωνητικά, μέσα από powerίζουσες συνθέσεις εφαρμόζεται πολύ καλά από το κουιντέτο από τη Σλοβακία.

Δεν ανακαλύπτει κάποιο τροχό και εξαιρουμένου του εναρκτήριου “Resurrection”, η όλη φάση είναι κάπως ετεροχρονισμένη, αλλά στην τελική, το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό που δε σε πειράζει.

Η έμμεση αναφορά σε Evergrey, ελέω των καθαρών φωνητικών, λειτουργεί θετικά, ενώ από μουσικής άποψης τα πλήκτρα κάνουν εξαιρετική δουλειά, προσδίδοντας μια μοντέρνα χροιά, η οποία θαρρώ πως θα όφειλε να βρίσκει διεξόδους σε μεγαλύτερο μέρος του δίσκου.

Εν τέλει, από τους Tristana ίσως λείπει η δισκογραφική τριβή που θα τους ωριμάσει και τους ανεβάσει επίπεδο. Μια χαρά δουλειά πάντως, όπως και να έχει, το “Virtual Crime”.

489

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.