BRAIN FOG: “The Weedzard”

EP

Είδος: Stoner/Doom Metal
Δισκογραφική: Infecting Cells Promotions
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου 2020

Κάθε φορά που παρακολουθώ την επική τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και συγκεκριμένα την πρώτη ταινία (Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού), τρελαίνομαι για την φοβερή (director’ s cut) σκηνή, όπου ο Saruman λέει στον Gandalf, “Your love of the halflings’ leaf has clearly slowed your mind” (σε κάπως ελεύθερη μετάφραση: “ο καπνός σου έχει θολώσει το μυαλό”). Κάτι τέτοιο πρέπει να έχουν πάθει και οι Καναδοί Brain Fog (όνομα και πράμα), το οποίο αντικατοπτρίζεται μέσα από τη μουσική τους, στο ντεμπούτο EP τους.

Προερχόμενοι από τη νήσο Κέιπ Μπρετόν της Νέας Σκωτίας, οι Καναδοί “μπαφιάρηδες”, όπως ισχυρίζονται, είναι μία “Weed themed doom metal band” (σώπα..!). Δημιουργήθηκαν μόλις το 2018 και μας συστήνονται με το “Weedzard” EP τους, το οποίο θα είχε κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα, αν δεν ήταν τόσο μαστουρωμένοι (όπως δηλώνουν οι ίδιοι) για να το κάνουν.

Το EP απαρτίζεται από μόλις δύο αργόσυρτες συνθέσεις, το ομότιτλο κομμάτι και το “Ganja Golem” στα οποία επιδίδονται σε κλασσικό, παραδοσιακό και μονολιθικό doom m,etal στο ύφος των θεών Reverend Bizzare. Δεν λέω στα χνάρια, αφενός γιατί θα ήταν βλασφημία και αφετέρου διότι συνθετικά απέχουν απο τους Φινλανδούς τόσο, όσο η Νέα Σκωτία (Καναδάς) από τη Λόγχια (Φινλανδία), δηλαδή γύρω στα 5,710.79 χμ. Οι συνθέσεις αποτελούνται από μέτρια και επαναλαμβανόμενα wannabe-Sabbath riffs, με “πληκτικά” φωνητικά χωρίς ίχνος συναισθήματος και σε συνδυασμό με κάκιστη παραγωγή, λες και η ηχογράφηση έγινε σε πηγάδι.

Το μόνο για το οποίο δεν μπορείς να κατηγορήσεις αυτούς τους τύπους, είναι η αίσθηση του χιούμορ που διαθέτουν, για τους πανέξυπνους στίχους που έχουν, καθώς και για τους ευφυείς τίτλους των τραγουδιών που έχουν σκεφτεί.

Το “Weedzard” αφορά κυρίως τους φανατικούς και σκληροπυρηνικούς λάτρεις του ιδιώματος, και πάλι με την απαραίτητη βοήθεια του “μαγικού βοτάνου”, ενώ για τους υπόλοιπους ακούγεται σαν τρίτης κατηγορίας αντιγραφή των Electric Wizard, που δεν πλησιάζει την δεύτερη, για να μην αναφέρω καν για την πρώτη.

Δεδομένων των συνθηκών, μιας και οι περισσότεροι έχετε στη διάθεσή σας άπλετο χρόνο πλέον, “θυσιάστε” 15 λεπτά για μία σύντομη ακρόαση στο background, ενώ ταυτόχρονα κερδίζετε χρόνο καθαρίζοντας το bong σας ή “στρίβετε” το τσιγάρο σας ή αναζητείτε στο PC σας το “Lord of the Rings”, για μία νιοστή προβολή.

Facebook: https://www.facebook.com/brainfog420
Bandcamp: https://brainfog420.bandcamp.com/releases

542

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...