CRAANG: “To The Estimated Size Of The Universe”

To όνομα θυμίζει κάποιο μυθικό θαλάσσιο τέρας που κυνηγάει να βυθίσει το υποβρύχιο (ουφ, δίψασα) του Κάπτεν Νέμο.

Όμως είναι τρίο από τη Θεσσαλονίκη που προσπαθεί να μας ψυχεδελίσει. Και τα καταφέρνει πολύ καλά.

43 λεπτά με 4 μεγάλα, σε διάρκεια κομμάτια, και εξ αρχής θέλουν να δείξουν πως τους αρέσει το fusion και το ψυχεδελικό space rock. Οι Hawkwind κάνουν γλυκό έρωτα με τους Monster Magnet με τους Atomic Bitchwax να παίρνουν μάτι και τα εφέ στις κιθάρες είναι η μουσική συνοδεία του τελικού οργασμού.

Με το πρώτο “Slo Forward Jim”, ακολουθούν το Βορειοελλαδίτικο κύμα, που με acts σαν τους Tuber και αρκετούς άλλους, μας δείχνουν πως γίνεται η αστρική προβολή με τη βοήθεια της μουσικής. Θα πει κανείς, “ΟΚ, ρε φίλε; Αλλά ακούς κάτι καινούργιο;”. Όχι, αλλά ακούω κάτι πολύ καλό. Εξάλλου, όλοι κάπου κοιτάμε λίγο πολύ και μέσα από τον πειραματισμό μπορεί και κάτι νέο να προκύψει. Εμείς που γράφουμε κάνουμε κάτι το νεωτεριστικό; Το “To The Estimated Size Of The Universe” φαίνεται να είναι ένα από τα πιο όμορφα albums της ευρύτερης rock ελληνικής σκηνής για το 2014 και αφήνει τεράστιες ελπίδες για σημαντικά πράγματα στο μέλλον. Αγαπημένο κομμάτι θα γίνει το “Butterfly”, όπου εμφανίζονται και τα φωνητικά (“HOLD YOUR BREATH!!!”). Μύρισε τη “Magnolia” τους, που πέφτει σαν ατσάλι στα τύμπανα σου και σε πάει σε λιβάδια φωτεινά γεμάτα εξωγήινα χρώματα και σχηματισμούς.

Σε γενικές γραμμές, είναι μια πολύ καλοφτιαγμένη δουλειά και με πολύ όμορφο rhythm section, το οποίο επιτρέπει στη κιθάρα να κάνει τα ζογκλεριλίκια της. Το tempo ανεβοκατεβαίνει και θυμίζει όμορφες μπάντες του Ευρωπαϊκού τόξου.
Υπάρχει μεγάλο περιθώριο εξέλιξης και αυτό με κάνει να ανυπομονώ!

ΑΔΕΡΦΙΑ, KEEP ON GROOVING!

497

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.