BLOOD OF KINGU: “Dark Star on the Right Horn of the Crescent Moon”

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την απάντηση στην εξής απορία: Αν οι Nile έπαιζαν black metal τι ακριβώς θα ακούγαμε; Και ποιός θα φανταζόταν ότι η απάντηση έρχεται από την… Ουκρανία.

Ο πολυτεχνίτης και ηγέτης της μπάντας Roman Sayenko (γνωστός και από μπάντες όπως οι Drudkh, Dark Ages, Hate Forest και Old Silver Key) δημιουργεί το 2005 τους Blood of Kingu (σύμφωνα με την Βαβυλωνιακή μυθολογία, ο θεός Kingu σκοτώθηκε από τον θεό Marduk και από το αίμα του δημιουργήθηκε η ανθρωπότητα), κυκλοφορεί δύο δίσκους το 2007 και 2010 με τον φετινό όμως να αποτελεί το αποκορύφωμα της εννιάχρονης καριέρας τους.

Το “Dark Star…” βασισμένο στιχουργικά στην Αιγυπτιακή, Μεσοποταμιακή και Βαβυλωνιακή κουλτούρα και μυθολογία τα έχει όλα. Την σκοτεινή old school black metal αισθητική μέσα από αυτά τα θηριώδη riff, τα βαθειά death metal growls, το ασταμάτητο blastbeat και φυσικά όλα αυτά τα πανέμορφα Αιγυπτιακά μουσικά στοιχεία.

“He Who is Not to Be Named”, “Enshrined in the Nethermost Lairs Beneath the Oceans”, “The Bringer of Pestilence” και “The Cycle Returneth” είναι μερικά δείγματα του λοιμού και της οργής που θα αντιμετωπίσεις μέσα από αυτό το μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι. Και φυσικά δεν ήταν δυνατόν η μπάντα να ξεφύγει από την black metal πολιτική του Sayenko. Νο pictures, no interviews, no concerts.

Και να μην ξεχάσω. Πίσω από όλα αυτά ξανά η Season of Mist. Kαι άσε τους θεούς του κάτω κόσμου να ψάχνονται…

558