BLUE HOUR GHOSTS: “Due”

ALBUM

Είδος: Alternative/Progressive Rock
Δισκογραφική: Rockshots Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12 Φεβρουαρίου 2021

Οι Ιταλοί Blue Hour Ghosts μου “κέντρισαν” το ενδιαφέρον με το όνομά τους, με την καταγωγή τους και με τις περιγραφές της εταιρείας τους, σχετικά με το “σκοτεινό και ομιχλώδες” gothic/progressive rock τους, όπως αναφέρουν.

Το “Due” είναι το τρίτο τους εγχείρημα, αν και για μένα ήταν η πρώτη επαφή-όμως, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς όπως μας τα περιέγραφαν και τα φαντάστηκα.

Το “For fans of Katatonia, Porcupine Tree, Amorphis” ήταν αρκετά παραπλανητικό, αφού ουδεμία σχέση κατάφερα να βρω με τους Katatonia και τους Amorphis, ενώ οι BHG πέρασαν και (μόλις) ακούμπησαν από Porcupine Tree της “Lighbulb Sun” εποχής.

Θυμίζοντας λίγο από την Σκανδιναβική σκηνή του neoprog των Maraton, των 22, χωρίς να ξεφεύγουν όμως τόσο πολύ στα μέτρα, φέρνοντας λίγο περισσότερο στους Vola και με μια τζούρα Evergrey χαμηλότερων (στις κιθάρες) τόνων, τότε ενδεχομένως η εικόνα της παρέας από την Modena είναι λίγο πιο ξεκάθαρη-α, και στην πιο “dark” πλευρά του πράγματος, οι επιρροές από Bella Morte αχνοφαίνονται στον ορίζοντα, δίνοντας την πιο “goth” νότα στο βαρετό alternative-με-prog-στοιχεία-rock τους.

Το “Due” δεν είναι ένα κακό album, οι προθέσεις των BHG είναι τίμιες. Δεν είναι όμως και ένα album που θα βάλω να ακούσω δεύτερη φορά. Δεν νομίζω πως μου έμεινε και καμία μελωδία, ακόμα και από τα πιο catchy σινγκλάκια “On Black Clouds” και “Walking Backwards”. Μέχρι να φτάσω στο τέλος, δεν θυμόμουν καν τι είχε γίνει στην αρχή.

Είτε είδες ονόματα επιρροών λίγο πιο πάνω στην περιγραφή που σε ενδιαφέρουν είτε όχι, νομίζω πως έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να προσπεράσεις υπεύθυνα και ελεύθερα.

Official Page: http://bluehourghosts.com/
Facebook: https://www.facebook.com/bluehourghosts

527

Avatar photo
About Σπύρος Χονδρογιάννης 84 Articles
Ένα Δωμάτιο χτισμένο από σάρκα, αίμα και νότες. Συνήθως μαύρο, ενίοτε γκρι, ίσως κλειδωμένο αλλά κυρίως ανοιχτό για να μοιραστεί τους ήχους του με αυτούς που θέλουν να ακούσουν.