BBF: “Outside the Noise”

Δισκογραφική επιστροφή για τους κύριους Claudio Banelli, Pietro Brunetti και Carlo Forgiarini, ή -όπως προκύπτει απο τα αρχικά τους- των BBF, κάτω απο νέα στέγη για το ντεμπούτο άλπουμ τους μέσω της Argonauta Records (και δεύτερο έπειτα απο το “Beside Everything We Need ’70s”).

Το Ιταλικό psychedelic/acid/funk power trio, αντλεί την ονοματοδοσία του ακολουθώντας την πεπατημένη, όπως αντίστοιχα είχαν κάνει μεγαθήρια του παρελθόντος (E.L.P, ELO), αφενός δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη μια πτυχή του ήχου τους, και αφετέρου το “Outside The Noise” έχει ηχογραφηθεί εντελώς αναλογικά, σε κασσέτα, παρουσιάζοντας πόσο ριζωμένη στα ’60s και στα ’70s είναι η μουσική τους.

Με τον δεύτερό τους δίσκο οι Ιταλοί δημιουργούν ένα ευρύ και ποικίλο ηχοτόπιο, με εμφανείς τις επιρροές τους απο Jimmy Hendrix, Marshall Tucker Band, Rolling Stones μέχρι και Nebula, Fu Manchu, Dead Meadow, αντικατοπτρίζοντας ταυτόχρονα και τις δυσκολίες που ξεπέρασαν κατά τη συνθετική διαδικασία. Όπως ισχυρίζεται και η ίδια η μπάντα, “η ηχογράφηση έλαβε μέρος σε ένα απομονωμένο σπίτι στη μέση των βουνών της περιοχής μας, σε ένα περιβάλλον που στερήθηκε εντελώς από κάθε είδους θόρυβο”, ξεκαθαρίζοντάς μας από πού εμπνεύστηκαν τον τίτλο.

Με το εναρκτήριο “Apollo”, το Ιταλικό τρίο με τα samples και τα διάφορα synths, προσπαθεί να αναδημιουργήσει την ηχηρότητα στο διάστημα και να μας μεταφέρει κάπου “Outside the noise”, καθώς το “Third Eye” με τα αλά Mick Jagger φωνητικά και σε συνδυασμό με τις παραμορφωμένες Hedrix κιθαριστικές μελωδίες, μας προσγειώνουν ομαλά και συγκεκριμένα στην Ginger-era περίοδο των Master of Reality, για λογαριασμό του “Time”. Μια εκ των κορυφαίων συνθέσεων αποτελεί το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου, το οποίο με συνεχείς εναλλαγές ρυθμού μεταμορφώνεται στην αρχή από ιντερλούδιο, μέσα από ένα ρυθμικό τέμπο κρουστών και κυμβάλων και με μια ελαφρώς παραμορφωμένη κιθάρα, σε ένα ηλεκτροακουστικό ύμνο, προλογίζοντας με το διαλογιστικό τελείωμά του το “Into the Light”, εν συνεχεία μοναδικών ηχητικών πειραματισμών, οι οποίοι δεν σταματούν και αναδεικνύουν το κοσμικό και αιθέριο, όπως στο “Kaleidoscope”. Επόμενο κομμάτι και single του δίσκου αποτελεί το “Sun”, με το αργό του groove και τους ενδοσκοπικούς του στίχους να “συλλαμβάνει” τον garage/psychedelic ήχο των ’60s. H αυλαία του δίσκου πέφτει με το “Harvest Moon”, εν μέσω αρμονικής κωδωνοκρουσίας ηλεκτρικών Drone, ακουστικών κιθάρων και διαφόρων Rainsticks, κάνοντας την ακρόασή του μια πειραματική απόλαυση.

Χαλαρώστε λοιπόν, επιλέξτε μια αναπαυτική στάση (βλέπε sukhasana στο εξώφυλλο του δίσκου), ευθυγραμμίστε το “τρίτο σας μάτι”, πατήστε play και διαλογιστείτε με ένα ψυχεδελικό τζαμάρισμα.

https://bbfmusic1.bandcamp.com/

500

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...