Earth of Distrust, Void Droid, 9oz.of Nothing, Burn the Sun (28/02/14) 7 Sins

Τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου και στα πλαίσια των αντι-καρνιβαλικών μάλλον διαθέσεων του Carnival Bizzare, η LDM Productions ετοίμασε άλλη μία βραδιά για τους φίλους της εγχώριας rock-metal σκηνής με τέσσερις μπάντες στη σκηνή του 7Sins.

Το αντίτιμο της εισόδου πολύ χαμηλό χωρίς παρόλα αυτά να παρακινεί τον μέσο αθηναίο ακροατή να σπαταλήσει κάτι ελάχιστο και να εντάξει μια live εμφάνιση στην έξοδό του. Μεγάλη συζήτηση που μαίνεται χρόνια και την αφήνω κάπου εδώ…

Αναμενόμενα τα 25 λεπτά καθυστέρησης της έναρξης με πρώτους τους Burn the Sun να ανεβαίνουν στη σκηνή. Η εμφάνιση ξεκινά με ένα αμιγώς post κομμάτι και για τον άπειρο ακροατή τους μπορεί που τους βλέπει για πρώτη φορά μπορεί να λειτουργήσει παραπλανητικά, όχι γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με μία post μπάντα, όπως αποκαλύπτουν και οι ίδιοι άλλωστε παίζουν post με την ίδια ευκολία όμως που παίζουν stoner rock, στο οποίο και αναλώθηκε όλο το υπόλοιπο set.

Ωραία παρουσία και καλός ήχος, καταδικάστηκε δυστυχώς σε εμφάνιση ενώπιον λίγου κόσμου. Αγαπημένο, πολυπαιγμένο για το κλείσιμο Gardenia των Kyuss με τους Pools of Mercury να συνδράμουν δις στην εμφάνιση, αφενός στα τύμπανα σε όλη τη διάρκεια και για το κλείσιμο και στις κιθάρες.

Επόμενοι, γνώριμοι στο αθηναϊκό κοινό παρά το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκονται ενεργά στα δρώμενα, οι 9oz.of Nothing. “Βαρύ” stoner φλερτάροντας παράλληλα επικίνδυνα με βαριές μελωδίες μαρτυρώντας doom επιρροές των πρώτων album των Sabbath και εν γένει με οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως “heavy”.

Στο κλίμα των ημερών και η επί σκηνής μεταμφίεση του μπασίστα σε -μάλλον- καπουτσίνο μοναχό, ή κάτι τέτοιο. Μπροστά στο περιορισμένο ατυχώς κοινό, με καλό ηχητικό αποτέλεσμα, η live απόδοσή τους υπήρξε αξιοπρεπέστατη.

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται, ή αλλιώς, οι Void Droid ξεκινούν το set τους διασκευάζοντας γνωστό θέμα από το Star Wars. Οι γεμάτοι ενέργεια πατρινοί συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέρος κοινού που είδαμε σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς καθώς και τα χειροκροτήματα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και δικαιώνοντας την καλή φήμη που έχουν δημιουργήσει από το demo τους που χαίρει θετικότατων κριτικών όσο και των live εμφανίσεών τους.

Αεικίνητοι και επικοινωνιακοί στο stage, ενδιαφέρουσες μουσικές επιλογές, εν όψει και της προετοιμασίας μίας νέας ολοκληρωμένης κυκλοφορίας που δρομολογείται για το τρέχον έτος, οι Void Droid, σε μικρό χρόνο, συγκαταλέγονται ήδη στα υποσχόμενα σχήματα.

Για το κλείσιμο της βραδιάς, Earth of Distrust. Από την τελευταία φορά που τους είδα το Σεπτέμβριο μέχρι και αυτή την εμφάνιση, μεσολάβησε και η κυκλοφορία του Victimology, δεύτερη δουλειά για τη μπάντα. Η hardcore βάση του ήχου τους διανθίζεται με sludge και punk περάσματα και όχι μόνο, δημιουργώντας ένα μονολιθικό και παράλληλα έντονο αποτέλεσμα. Σταθερά καλή απόδοση και στις ζωντανές εμφανίσεις σε συνδυασμό με τον, αυτή τη φορά, καλό ήχο του χώρου, έδωσε ένα ικανοποιητικό κλείσιμο της βραδιάς.

Καλός ήχος, ενδιαφέρουσες, νέες μπάντες και με νέο υλικό να παρουσιάσουν, με ταπεινό εισιτήριο που ο καθένας θα μπορούσε να δώσει για να παρακολουθήσει τέσσερα σχήματα και μία σχετικά καλή οργάνωση,θα κλείσω όπως ξεκίνησα, εγείροντας τα ίδια φιλοσοφικά ερωτήματα για το κοινό που συχνά, επιμελώς παραμελεί να παρεβρεθεί σε τέτοιου είδους εμφανίσεις.

Πολλά και γνωστά τα ζητήματα, αλλά εκτός θέματος, oπότε ας το αφήσουμε κάπου εδώ μέχρι την επόμενη φορά, για μία εκ νέου συζήτηση.

Photos: Βασιλική Παναγοπούλου

423

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.