SILIUS: “Worship To Extinction”

ALBUM

Είδος: Thrash metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Αυγούστου 2020

Ωπα! Να και κάτι από τα “άγρια”.

Ο λόγος για τους Αυστριακούς thrashers Silius οι οποίοι με το δεύτερο album τους “Worship To Extinction” παρουσιάζουν ένα πολύ καλό album το οποίο κοιτά στα μάτια όλη την back to ’90s σκηνή. Σφιχτοδεμένο, riffάτο, γκαζιάρικο thrash με επιρροές γενικώς…. τα πάντα!

Η ορμητικότητα των speedαρισμένων Metallica, η τεχνική των Testament, η “αφελής” νιότη των Overkill, οι Exodus, όλοι είναι μαζεμένοι σαν πνεύματα οδηγών στα 11 κομμάτια του album.

Εξαιρετικές riffοσειρές με πολλά southern (τα λες και stoner) στοιχεία τα οποία διακόπτουν καίρια τη φουριόζικη ροή, πλουραλιστικό ρυθμικό υπόβαθρο και με αιχμή τον Matthias Thurner ο οποίος φωνητικώς είναι θαυμάσιος, μεταφέροντας την τσαντίλα με ερμηνευτική τελειότητα για το είδος και σ’ αυτό βοηθάει και ο θαυμάσιος ήχος της παραγωγής.

Όλες οι συνθέσεις έχουν κάτι να πουν αν και θα ξεχώριζα (θέμα χαρακτήρος) τα γρήγορα σημεία τους σε κομμάτια όπως τα “Worship”, “C.U.L.T.”, “Lesson in Blood”, “Tripping Balls Out” (υμνάκος) ενώ και τα mid tempo θέματα είναι πάρα πολύ καλά, επιφέροντας headbanging (“Abominate”, “Death & Glory”). Ευχάριστη έκπληξη το σχεδόν sludge επιλογικό “Drowning” το οποίο δίνει άλλη μια διαφορετική πινελιά σε έναν έξοχο δίσκο.

Το “Worship To Extinction” μου άρεσε πάρα πολύ χωρίς να διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες πρωτοτυπίας, εντούτοις είναι ένα άριστο σύνολο μουσικής που δικαιολογεί στο ακέραιο την κυκλοφορία του. Οι Silius δικαιούνται να υπερηφανεύονται για τη δουλειά τους την οποία είμαι σίγουρος ότι οι μέντορές τους θα τους έβγαζαν το καπέλο. Εύχομαι αναγνώριση για μια πολύ καλή δουλειά από μια επίσης πολύ καλή μπάντα.

Facebook: https://www.facebook.com/Siliusband/
Official website: http://www.silius.at/

538

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.