ARMORED SAINT: “Symbol of Salvation LIVE”

LIVE RECORDING

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Οκτωβρίου 2021

Ο John Bush το αποκάλεσε δίσκο «ακρογωνιαίο λίθο» στην σχεδόν τεσσαρακονταετή ιστορία της μπάντας. Ο Gonzo Sandoval στις σκέψεις του στον Γιώργο Γεωργίου και το Rockway το ξεχώρισε από ολόκληρη τη δισκογραφία τους. Το “Symbol of Salvation” «έκλεισε» τριάντα χρόνια και πριν αυτό πραγματοποιηθεί, οι Armored Saint διορατικά αποφάσισαν εν έτει 2018, να το «αποτυπώσουν» ζωντανά στην ολότητά του.

Έτσι, φτάνει στα χέρια μας αυτή η ξεχωριστή ομολογουμένως κυκλοφορία από την εμφάνισή τους στο Gramercy Theatre της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια της ανωτέρω περιοδείας.

Όσοι τυχεροί τους έχουν βιώσει live, δεδομένα ξέρουν τί να περιμένουν και αυτήν τη φορά. Με προηγούμενη live κυκλοφορία το “Carpe Noctum” (2016) το “Symbol of Salvation live” έρχεται να ξυπνήσει θύμησες πολλών ετών πριν, να «αγγίξει χορδές» μπάντας και οπαδών, να αποτίνει φόρο τιμής, να ταξιδέψει πίσω στην εποχή που πιθανότατα ήταν η πιο κομβική τους.

Να αναμοχλεύσει και να φανερώσει πολλά, και να προσφέρει άλλα τόσα στον ακροατή. Από την απίστευτη ενέργεια, αρτιότητα και συναισθηματική αποτύπωση προσωπικών πτυχών των μελών της, μέχρι την «ακουστικά ορατή» απόλαυση του κοινού του θεάτρου της ηχογράφησης, αλλά και ενός πολύπλευρα άρτιου live δίσκου, που διαγράφει από εννοιολογικά λεξικά του νου, τη λέξη “skip”, «παράλειψη» ή ό,τι άλλη λέξη μπορεί να υπήρξε στους προορισμούς της US & Europe πλευράς της περιοδείας τους, αλλά και όπου αυτό έχει φτάσει.

Ίσως ακόμη ακόμη και να βοηθήσει τον ακροατή να ψυχανεμιστεί την αύρα που, όπως έχει πει κι ο Joey Vera, παρείχε «γόνιμο έδαφος» για τη δημιουργία του εκπληκτικού “Punching the Sky” (2020), («καπάκι» από το επίσης εντυπωσιακό “Win Hands Down”) το οποίο άνετα έφτασε ψηλά στην περυσινή λίστα με τους δίσκους της χρονιάς.

Σε όλα τα παραπάνω βέβαια, συντελεί αναμφισβήτητα και η υπόσταση του album, που είναι τέτοιου επιπέδου που μπορεί να σταθεί, χωρίς «κοιλιά», αυτούσιο σε ένα live, πράγμα που επ΄ ουδενί δεν είναι απλή υπόθεση.

Συνοδεύεται από 5 demo tracks στην έκδοση βινυλίου (υπάρχει και αυτή με CD/DVD), συνθέσεων που δεν κατέληξαν να συμπεριληφθούν στο δίσκο, αλλά με ισχυρότατη συναισθηματικά και ιστορικά (για τη μπάντα) αξία, αφού συμμετέχει σε αυτά ο εκλιπών Dave Prichard, τον οποίο έχασαν λίγο πριν την κυκλοφορία αυτού.

Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω για θέματα όπως «χημεία» (LOL!!), απόδοση {εκπληκτικός John Bush (!) – «νιώθεις» και οραματίζεσαι το ατέλειωτο show του Joey Vera}, βιώνεις με αρκετές, διαφορετικές αισθήσεις έναν απίστευτο ήχο (θαρρείς και άνοιξες την πόρτα του δωματίου και τους βρήκες μέσα) και ατμόσφαιρα, και άλλες τόσες πτυχές μιας τέτοιας τεράστιας και συνεπούς μπάντας. Αρκεί νομίζω απλά να διευκρινίσω ότι για τα standards του υποφαινόμενου, το συγκεκριμένο live είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα που έχουν φτάσει στους ηχητικούς του αισθητήρες.

Armored Saint:
Joey Vera – Bass
Gonzo Sandoval – Drums
Phil Sandoval – Guitars
John Bush – Vocals
Jeff Duncan – Guitars

Website: http://armoredsaint.com
Facebook: https://www.facebook.com/thearmoredsaint
Twitter: https://twitter.com/thearmoredsaint
Instagram: https://www.instagram.com/thearmoredsaint

1031

Avatar photo
About Σταύρος Βλάχος 53 Articles
Γαλουχήθηκε στα πρώτα “μουσικά βήματα”, όντας μαθητής Δημοτικού, μέσω του “Headbanger’ s Ball”, του (τότε) μουσικού καναλιού MTV. 30 χρόνια μετά τις τότε πρώτες του “πειρατικές κασσέτες”, μία εξαιρετικά ευχάριστη συγκυρία τον οδηγεί στο σαγηνευτικό “χώρο” ονόματι Rockway. Με το “εν οίδα ότι ουδέν οίδα” γνώμονα, με σεβασμό στη δημιουργία μουσικών στιγμών, θα αναζητά και ανακαλύπτει συνοδοιπόρος με τους αναγνώστες, ονειρικά, “μουσικά μέρη” και “ηχοτοπία”, που θα δίνουν ομορφότερη όψη στην καθημερινότητά μας, ώστε να γινόμαστε μέσω αυτής, ευτυχέστεροι και καλύτεροι άνθρωποι… Andiamo amici!