ARMORED SAINT: “Carpe Noctum”

Ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του φοβερού “Win Hands Down” και οι μεγάλοι αμερικανοί metallers Armored Saint επανεμφανίστηκαν.

Κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους live album με τίτλο “Carpe Noctum”, 28 περίπου χρόνια μετά το θρυλικό “Saints Will Conquer” και το οποίο είναι η ηχογράφηση της εμφάνισής τους στο Wacken Open Air festival του 2015.

Με δεδομένο ότι τα μέλη της μπάντας είναι κάτι παραπάνω από ψημένα στη συναυλιακή δράση, όπως ήταν αναμενόμενο η απόδοσή τους είναι σε άριστα επίπεδα ερμηνεύοντας κάποιους από τους ύμνους του παρελθόντος (“March of the Saint”, “Aftermath”, το φοβερό “Reign of Fire” μεταξύ άλλων) μαζί με τραγούδια της τελευταίας τους studio δουλειάς (“Win Hands Down”, “Mess”).

Αλάνθαστες οι εκτελέσεις των τραγουδιών, ο Bush σε μεγάλα κέφια, απλώνει τη φωνάρα του σε όλη την έκταση που μπορεί, οι Joey Vera (μπάσο) και Gonzo Sandoval (drums) συνιστούν εχέγγυο δύναμης, βαρύτητας και ακρίβειας, οι Phil Sandoval / Jeff Duncan στις κιθάρες άψογοι, εκτυφλώνουν με τα riffs και τα solo τους, με αποτέλεσμα τίποτα λιγότερο από ένα απολαυστικό σαραντάλεπτο US heavy metal ακρόασης.

Δεν είναι κάτι απαραίτητο αλλά σαν άκουσμα είναι θαυμάσιο, ειδικά για έναν φίλο της μουσικής των Armored Saint. Απλά τα πράγματα και δεν χρειάζονται υπεραναλύσεις. Παίρνεις μια εξάδα μπιρίτσες, αράζεις στην πολυθρονίτσα σου και πατάς play. Αν κλείσεις και τα μάτια δε, απολαμβάνεις ένα καλό virtual live που ισοδυναμεί και με sex. Καθόλου άσχημα, τι λες;

577

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.