ANGEL’s ARCANA: “The reveries of Solitude”

ALBUM

Είδος: Darkwave/Gothic rock
Δισκογραφική: Swiss Dark Nights
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31 Αυγούστου 2021

Νέα δουλειά από τους Angel’ s Arcana, ουσιαστικά το προσωπικό project και “one man show” του Μπάμπη Νίκου. Ο ίδιος αποτελεί ζωντανό κύτταρο της Ελληνικής «σκοτεινής» μουσικής, προσφέροντας άπλετο μουσικό μεράκι με ό,τι καταπιάνεται, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε πλαίσια συνεργασίας στα διάφορα συγκροτήματα που αποτέλεσε μέλος (Opened Paradise, Hada και Δια Μαγείας).

Η αλήθεια είναι ότι τα μεγάλα συγκροτήματα του παρελθόντος «λάμπουν δια της απουσίας τους», ή ακόμη χειρότερα έχουν επαναπαυτεί στις «δάφνες» του παρελθόντος, με αποτέλεσμα να έχουν «βαλτώσει» σε επαναλήψεις δίχως καμία εξελικτική προσπάθεια και προόδου της μουσικής που αγαπάμε και μας εκφράζει.
Εδώ είναι το σημείο όπου τέμνεται το μεράκι, η αγάπη και ο αέρας της ανανέωσης. Οι Angel’ s Arcana αν και ακολουθούν την γενικότερη πεπατημένη του χώρου της gothic rock, έρχονται με φόρα, και με ένα ιδιαίτερο δίσκο «ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα» της «σκοτεινής» σκηνής. Η φρεσκάδα και η αρμονία δημιουργούν ένα μοναδικό άκουσμα, που ομορφαίνει όλες τις γκρίζες πτυχές των βαθύτερων συναισθημάτων.

Ουσιαστικός πυρήνας του “The reveries of Solitude” είναι η λατρεία προς οτιδήποτε «φωνάζει» Fields Of The Nephilim, είναι το βασικό «απόσταγμα» σε αυτήν την εξαιρετική δουλειά. Είναι ένας «εφιάλτης» που ξεπήδησε από τα πιο «νοσηρά» όνειρα των Fields. Αποτελεί μια όαση για ολους όσους μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε με τα άσματά τους. Ωστόσο εδώ οι Angel’ s Arcana πήγαν ένα βήμα παραπέρα, κατορθώνοντας να ενσωματώσουν στοιχεία και από την πρώιμη περίοδο των Dead Can Dance, «παντρεύοντας» δυο σχολές με αποτέλεσμα ένα ηχητικό ντελίριο, πλούσιο σε συναισθηματικές εικόνες που όσο το ακούς, τόσο βυθίζεσαι στον κόσμο του.
Το “The reveries of Solitude” έχει μεγάλη «παλέτα ηχητικών χρωμάτων» με παρουσία ποικίλων εγχόρδων, πνευστών και κρουστών που δίνουν μοναδική επιβλητικότητα στις συνθέσεις, ενώ και τα μικρά ακουστικά intro σε διατηρούν στο κλίμα, «χτίζοντας» την ιδιόμορφη ατμόσφαιρα του δίσκου που όλως παραδόξως δεν κουράζει, διότι απαρτίζεται από αρκετά ενδιαφέροντα μέρη.

Εξαιρετική δουλειά έχει συντελεστεί στις ρυθμικές κιθάρες που (άλλοτε δυναμικές και ενίοτε μελωδικές) είναι άρτιες και εμπνευσμένες. Τέλος θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στα φωνητικά του Μπάμπη, τα οποία έχουν βελτιωθεί και δουλευτεί αναβαθμίζοντας το σύνολο του δίσκου, φανερώνοντας την επαγγελματική προσέγγιση της όλης προσπάθειας, που αντανακλάται στην ποιότητα των τραγουδιών και την δυναμική του δίσκου που ανταποκρίνεται σε υψηλά standards.

To “The reveries of Solitude” έχει μια ομαλή ακουστική ροή έτσι ώστε να μπορείς να βιώσεις κάθε στιγμή του και σίγουρα είναι από τα άλμπουμ που πρέπει να τα απολαύσεις στο σύνολό τους. Έχει στιγμές που σε καθηλώνει ολοκληρωτικά και εκεί θα εστίαζα περισσότερο, διότι τραγούδια όπως “You Reap what you Sow”, “The Bureaucracy of Angels”, “Wings of the Fallen” και “Last Stand of the Warrior”, είμαι σίγουρος ότι δεν γράφονται κάθε μέρα. Φυσικά αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλείας, έμπνευσης και προσπάθειας για καλλιτεχνική έκφραση και ποιότητα, ένα συστατικό που οι Angel’ s Arcana έχουν σε πλεόνασμα.

Συνοψίζοντας, οι Angel’ s Arcana κατορθώνουν με το “The reveries of Solitude” να μας δείξουν το μονοπάτι για ένα μοναδικό ταξίδι σε ένα Διονυσιακό μυστήριο, όπου τα βιώματα είναι πάθος και συναίσθημα. Ένα γοτθικό όνειρο που θα βρει τον δρόμο προς την ολοκλήρωση. Οι φίλοι του ατμοσφαιρικού χώρου έχουν βρει το φθινοπωρινό τους soundtrack, άλλωστε «ό,τι σπέρνεις, θερίζεις» (“You Reap what you Sow”). Απολαύστε υπεύθυνα ένα από τα πιο όμορφα άλμπουμ, που θα μας κρατήσει συντροφιά τον χειμώνα. Απλά εξαιρετικό….

Tracklist:
I am a Forest, and a Night of Dark Trees
You Reap what you Sow
Ravenheart
When Silence Dies
The Bureaucracy of Angels
El Brujo
Wings of the Fallen
Lord of the Smoking Mirror
In Lak’ Ech
Last Stand of the Warrior

Line-up:
Babis Nikou: Guitars, Bass, Keyboards, Programming, Vocals

Facebook: https://www.facebook.com/angelsarcana

929

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».