AΠΟΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ: "Σιωπή"

Επειδή οι καλές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους, πριν αρχίσω την παρουσίαση της εν λόγω κυκλοφορίας, θα ήθελα να διευκρινίσω ένα πράγμα.

Η άποψη μου για τα περισσότερα ελληνόφωνα rock (ή metal) σχήματα δεν είναι και η καλύτερη, και αυτό κυρίως διότι η συντριπτική πλειοψηφία των συγκροτημάτων που ανήκουν στον εν λόγω χώρο εκπέμπουν μια μιζέρια, η οποία, αρκετές φορές, αδικεί ακόμα και την προσπάθεια που καταβάλουν. Κλείνει η παρένθεση.

Ευτυχώς, για εμένα, οι Απομηχανής Θεός δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία συγκροτημάτων, καθώς τα τρία τραγούδια του εν λόγω promo αποπνέουν μια αίσθηση δύναμης και οργής. Σε ορισμένα σημεία, μου έφεραν στο μυαλό πιο τσαμπουκαλεμένους Godsmack. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με heavy riffs, μελωδικά leads, σφιχτοδεμένο και αρκετά groovy rhythm section και θυμωμένα φωνητικά.

Θετικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι οι Απομηχανής Θεός δε μένουν σε μια στείρα επίδειξη οργής και θυμού, και αυτό φαίνεται κυρίως στο τρίτο κομμάτι του δίσκου “Αφήνομαι Σε Σένα”, το οποίο είναι αρκετά μελωδικό ενώ περιέχει και γυναικεία φωνητικά.

Σίγουρα, από τρία μόλις κομμάτια, δεν μπορείς να βγάλεις ολοκληρωμένα συμπεράσματα για τη μουσική ενός σχήματος. Κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο. Οι Από μηχανής Θεός πάντως με το “Σιωπή” όχι μόνο αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά με κάνουν να θέλω να ακούσω και την καινούργια τους δουλειά, η οποία θα είναι και αυτή promo και κυκλοφορεί σε λίγο καιρό.

Καρβούνης Δημήτρης 549