APOSTOLICA: “Haeretica Ecclesia”

ALBUM

Είδος: Power metal
Δισκογραφική: Scarlet
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 17 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν μας φτάσαν οι λυκάνθρωποι, δαίμονες και οι στρατόκ@βλ@ι πολεμιστές στο power metal, πλέον έχουμε και αιρετικούς παπάδες. Το τέρας του Frankenstein μένει να κάνει συγκρότημα και όλα καλά και άγια για τις δισκογραφικές! Πριν όμως να νομίσεις ότι μέθυσα με τσίπουρα και γράφω ότι να ’ναι φίλε αναγνώστη, άσε με να ξηγηθώ.

Εδώ και κάμποσα χρόνια, τα πιο εμπορικά συγκροτήματα στο χώρο είναι οι Sabaton και οι Powerwolf, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό ήχο βασισμένο σε συγκεκριμένα concept. Η επιτυχία αυτή φυσικά έφερε μιμητές, που στην καλύτερη των περιπτώσεων βγάζουν μετριότητες, ενώ έχουμε και τραγέλαφους όπως οι Warkings. Σε όλο αυτό το εμπορικό πλαίσιο θα τοποθετήσουμε και τους Apostolica, ένα νέο συγκρότημα, που το “Haeretica Ecclesia” είναι η πρώτη του δημιουργία.

Οι Apostolica αποτελούνται από τέσσερα μέλη, με ψευδώνυμα όπως Ezekiel και Malachia, αγνώστων λοιπών στοιχείων και με εντυπωσιακά κοστούμια τύπου Ghost, με το “Haeretica Ecclesia” να αντλεί έμπνευση από το βιβλίο της Αποκάλυψης. Όλα σε αυτόν το δίσκο «φωνάζουν» Powerwolf, από τα πολυφωνικά ρεφραίν μέχρι την δομή των τραγουδιών. Η αλήθεια είναι ότι γενικά η μπάντα δεν είναι «για τα πανηγύρια» και ο δίσκος βγάζει έναν επαγγελματισμό, π.χ. η παραγωγή είναι εξαιρετική. Υπάρχουν κάποιες καλές ιδέες, κάποιες όμορφες μελωδίες και ένα δύο σημεία που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον σου, αλλά είναι σίγουρο ότι μετά το τέλος της ακρόασης του “Haeretica Ecclesia” ελάχιστα πράγματα μένουν και δύσκολα θα βάλεις το δίσκο να ξαναπαίξει. Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι την έμπνευση για να φτάσουν στην κορυφή.

Όπως καταλάβατε, δεν νομίζω ότι οι Apostolica μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε έναν, έτσι και αλλιώς, «κορεσμένο ήχο». Προτείνεται μόνο για «αρρωστάκια» των Powerwolf, Sabaton και «λοιπών συγγενών».

Facebook: https://web.facebook.com/Apostolicaband/?_rdc=1&_rdr
Official Site: http://www.apostolicaband.com

623

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.