JAMES: “La Petite Mort”

Τρεις δεκαετίες μετά την εκκίνηση της καριέρας τους, οι James καταφέρνουν ακόμα να ανακαλύπτουν πράγματα μέσα από την μουσική τους.

Το 13ο album στην συλλογή των Βρετανών alternative rockers είναι συναισθηματικό αλλά όχι ευαίσθητο, ξεδιπλώνοντας μερικές από τις πιο όμορφα μελωδικές συνθέσεις του group, διατηρώντας μια μοναδική δυναμική και μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το “La Petite Mort” αναλώνεται σε μπαλάντες, αλλά αντίθετα εξερευνά όλες τις πτυχές του anthemic rock που ανέπτυξαν οι James τις περασμένες δεκαετίες.

Οι νέες συνθέσεις δεν προορίζονται τόσο για radio friendly ακούσματα, όσο stadium κομμάτια που θα ανανεώσουν έξυπνα το setlist του συγκροτήματος στις νέες του συναυλίες. Ο δίσκος έτσι φέρνει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μιας και ο ήχος του κάνει την υπέρβαση και ξεφεύγει από αυτόν ενός απλού CD. Κάτι στο οποίο βοήθησε εννοείται και η παραγωγή.

Οι James συνεχίζουν να συγκινούν με την μουσική τους στο “La Petite Mort”, ένα όχι και τόσο αμελητέο εγχείρημα όσον αφορά στις καλύτερες δουλειές του 2014. Τα περισσότερα κομμάτια του -αν όχι όλα- είναι πιθανά singles και σίγουρες επιλογές για τις επόμενες συναυλίες τους. Σπάνια κατορθώματα σε μπάντες που διανύουν αυτή την ηλικία…

581