SERPENT VENOM: “Of Things Seen and Unseen”

Would you like a cup of tea, dear? Τι λες μωρή; Πιάσε μια εξάδα μπίρες!

Αγγλία, 2014, doom, Saint Vitus, occult. Μερικές λέξεις για να καταλάβετε το ποιόν των Serpent Venom.

Γνήσια παιδιά των Pentagram, των Trouble και κυρίως των Saint Vitus, με ένα ακόμη full length στο ενεργητικό τους, και με πρώην μέλη των Sloth, όπως και νυν των End of Level Boss, στις τάξεις τους.

Η αλήθεια είναι πως δε θα πετάξετε τα σουτιέν από τη χαρά σας, μιας και το “Of Things Seen and Unseen” δεν πραγματεύεται κάτι που δεν έχετε ξανακούσει. Παρόλα αυτά, ενδείκνυται για συνάξεις με σημείο αναφοράς την κατανάλωση μπίρας, μιας και ο δίσκος ακούγεται ιδιαίτερα ευχάριστα και το όποιο αναμάσημα κάνει σε παλαιούς doom ήρωες, δεν επηρεάζει αρνητικά. Διότι εν τέλει, είναι τίμιο βρε αδερφέ!

Το προφανές μείον του “Of Things Seen and Unseen” είναι η έλλειψη πρωτοτυπίας, αλλά διαθέτει ως ατού μια σειρά από εξαιρετικά riff, τα οποία θα σε κάνουν να αναπολήσεις τις εποχές που το generic doom ήταν όντως “true”.

Not bad at all!

464

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.