LIFESTOCK: “Leap Of Faith” EP

Ένα νέο και ελπιδοφόρο σχήμα, μας έρχεται από τις Σέρρες, οι hard / heavy rockers Lifestock οι οποίοι έθεσαν σε κυκλοφορία το παρθενικό τους EP “Leap Of Faith”.

Η πενταμελής μπάντα, κινείται στο χώρο του αμερικανικού 80’s hard rock. Τα τέσσερα τραγούδια που αποτελούν το δισκάκι, έχουν πολύ όμορφες ιδέες, με σκληροτράχηλες, street άποψης, κιθάρες από τους Spyros K. και Giorgos D, με ωραία κεφάτα riff, συμπαθητικότατους ρυθμούς από τους Kostas V. (μπάσο) και Kostas M. (drums), γνωστά και αγαπημένα θέματα και γενικά η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή. Τα φωνητικά του Matt K. θα έλεγα ότι είναι υπέρ του δέοντος θυμωμένα (μου θύμισαν καρφί τον Ευθύμη Καραδήμα των Nightfall, με πολλές τζούρες από Spiritual Beggars) ενώ θα ήθελα να αναφέρω ότι μου άρεσαν πάρα πολύ στα “Leap Of Faith” και “Futile Cause”, στα σημεία που καθαρίζουν σχετικά και ακούγονται πολύ ταιριαστά, αν και θα έλεγα ότι είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τα υπόλοιπα όργανα. Εκτός από τα δυο προαναφερθέντα, αρκετά καλά είναι και το “Scapegoat” (μελαγχολικό και ρυθμικό τραγούδι με ωραίο δομικό riff) και το “Black Angels” με την ορμητικότητα που το διακρίνει και το αλήτικο, τσοπεράδικο κλίμα του.

Θεωρώ ότι δικαιούνται να φιλοδοξούν και δουλεύοντας στα θεματάκια του ήχου είμαι σίγουρος ότι στην πλήρη full length κυκλοφορία τους θα είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα.
Μου άρεσαν αρκετά, είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα εμφανιστούν ακόμη πιο μελετημένοι και με μια εταιρία από πίσω τους που θα μπορούσε να τους στηρίξει στοιχειωδώς, ευελπιστώ για τα καλύτερα. Το ποτάκι μου το απόλαυσα παρέα τους, ομολογουμένως…

464

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.