BELZEBONG

Σε ίσως μια από τις πιο ειλικρινείς συνεντεύξεις τις σεζόν, ο Sheepy Dude των Belzebong μας μίλησε για την μπάντα του, για την επίσκεψη τους στην χώρα μας, για το “Sonic Scapes & Weedy Grooves” και την λατρεία του στο χόρτο.

Hey Sheepy Dude! Για αρχή, θα ήθελες να παρουσιάσεις τους Belzebong στο ελληνικό ακροατήριο;
Γεια σε όλα τα ελληνικά φρικιά! Είμαστε οι Belzebong, οι κολλητοί του χάους, βασιλιάδες του πράσινου, η πιο μαστουρωμένη μπάντα που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας!

Ποιες είναι οι δυνατότερες επιρροές σας;
Το χόρτο και οι Black Sabbath!

Τι αντιδράσεις έχετε δει από το κοινό στο “Sonic Scapes & Weedy Grooves”;
Μέχρι στιγμής όλα καλά. Το album έχει λάβει καλές κριτικές παγκοσμίως. Ο κόσμος λατρεύει αυτήν τη μαλακία, το καπνίζουν σαν τρελοί ρε φίλε!

Κυκλοφορήσατε και ένα EP πέρσι. Έχετε καθόλου σχέδια για δεύτερο full-length δίσκο;
Ναι, κυκλοφορήσαμε μερικά μοχθηρά όρνια από την σπηλιά μας τον προηγούμενο χρόνο. Φέτος απελευθερώνουμε την κόλαση φίλε! Σας προειδοποιήσαμε!

Τι τρέχει με τα ονόματα των μελών σας;
Ναι, τι; Απλά τυγχάνουν να είναι τα παλιά παρατσούκλια μας στα Αγγλικά, ακολουθούμενα από την λέξη dude, η οποία είναι πολύ cool λέξη, αυτό είναι όλο. Τίποτα τρομερό. Μην ρωτάς πως τα πήραμε, εγώ έχω πηδήξει ένα πρόβατο στο παρελθόν, μόνο μια γαμημένη φορά… τι να κάνεις… (σ.σ. κάποιος να ειδοποιήσει την Peta ρε παιδιά!)

Θεωρείτε τους Belzebong μια μπάντα underground;
Τη θεωρούμε συγκρότημα της σπηλιάς, κάτι που είναι πιο underground!

Είστε ενθουσιασμένοι που μας επισκέπτεστε σε λίγες μέρες;
Ω ναι, είμαστε γαμημένα ενθουσιασμένοι. Δεν βλέπουμε την ώρα να αράξουμε μαζί με όλους σας παίδες, να γεμίσουμε το βουνό του Ολύμπου με καπνό τόσο παχύ που θα κάνει τον παντοδύναμο Δία να λέει στον εαυτό του “που σκατά είμαι;”!

Να περιμένουμε full εκτέλεση του “Sonic Scapes & Weedy Grooves”;
Φυσικά. Να περιμένετε επίσης πολύ καπνό, στεγνά στόματα, πράσινα φώτα, κόκκινα μάτια, τρελά φώτα, ισχυρά και ποιοτικά riffs και αργές αντιδράσεις στο οτιδήποτε από μέρους μας. Αργότερα θα έχετε και munchies.

Τι σου αρέσει περισσότερο στα live;
Να πέφτω σε έκσταση από το χόρτο περιτριγυρισμένος από χοντρό καπνό, ογκώδη ήχο και τρελούς φλεγόμενους ανθρώπους γύρω μου (σ.σ. κάμποσων μέτρων απόσταση από τον κύριο ενδείκνυται).

Τι άλλα είδη μουσικής ακούς;
Blues και ψυχεδέλεια.

Τι πιστεύεις για την μουσική σήμερα;
Οι άνθρωποι εκτίθενται στην μουσική σήμερα πολύ περισσότερο από ποτέ. Μπορούν να διαλέξουν μέσα από έναν ωκεανό διαφορετικών ήχων. Εγώ λέω ότι αυτό είναι πολύ cool. Υπάρχουν πολλά ψάρια στη θάλασσα. Μικρά ψάρια, μεγάλα ψάρια, μερικά σκατένια ψάρια επίσης. Όλα μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι σου, αλλά αν είσαι αρκετά γενναίος και πας βαθύτερα, εκεί όπου παραμονεύουν τέρατα, μπορείς να βρεις έναν Moby γαμημένο Dick!

Σ’ ευχαριστώ πολύ Sheepy Dude. Κάτι άλλο;
Σε ευχαριστώ κι εγώ φίλε! Φέρτε τον καλύτερο σας εαυτό στο live και θα δείτε να γίνονται μαγικά πράγματα. Peace.

187