ALFORNA: “Awake”

Ένα πάρα πολύ καλό δισκάκι thrash metal έπεσε αυτές τις μέρες στα χέρια μου, από μια αυστριακή εξαμελής μπάντα, τους Alforna, οι οποίοι μετά από τις εμφανίσεις τους σε τοπικά festival, με ονόματα όπως οι Arch Enemy, οι Exodus και οι Soulfly, πήραν στα σοβαρά τη φάση και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το ντεμπούτο τους “Awake”.

Η μουσική κατεύθυνση είναι σαφής. Παλαιάς σχολής thrash με σύγχρονο ήχο, άγρια ημιdeath φωνητικά, mid tempo κοψίματα στο ύφος των Sepultura της “Roots” περιόδου και αρκετά καλά και πωρωτικά riff. Exodus meets Sodom καταιγισμός στα εναρκτήρια “Bullshit” και “War”, οι αναφορές στους Sepultura ξεκάθαρες στο “Spit it Out” και “Schau Viere”, Tankard παράνοια στα “Wennst Net Des Griagst” και “Seed” ενώ τα πιο παράξενα τραγούδια είναι το σχεδόν stoner/ λίγο post-sludge ομότιτλο “Awake” και το επιλογικό “Select” το οποίο είναι ντυμένο σε άμεσο punk/hardcore ρούχο.

Ο ήχος είναι αρκετά καλός, έχω την εντύπωση ότι το δισκάκι είναι ηχογραφημένο live στο studio, κάτι που του δίνει extra πόντους ανεμελιάς και οι μουσικοί αποδίδουν το υλικό τους με εμφανή χαλαρότητα, αν και πολύ τεκμηριωμένα μιας και το επίπεδό τους είναι αρκετά υψηλό. Πολύ καλό υλικό, ελπίζω να τους τσιμπήσει καμιά εταιρία για να αποκτήσουν κι αυτοί ένα σχετικό promotion και να διεκδικήσουν κι αυτοί το όποιο μερίδιο της αγοράς τους αναλογεί.

462

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.