SISTER: “Disguised Vultures”

Να και κάτι καλοκαιρινό, ντάλα χειμώνα… Αφού είδαν το παρθενικό τους EP “Deadboys Making Noise” να αποσπά την προσοχή αρκετών στην πατρίδα τους, τα τέσσερα Σουηδάκια με κατεβασμένο το αίμα στο κεφάλι επιδίδονται σε σύγχρονο punk/ hard rock με κεφάτα, party κομματάκια, απλούστατα στη δομή τους, υπό την αιγίδα της Metal Blade η οποία τους υπέγραψε κατόπιν εισήγησης του Alan “Nemtheanga” Averill των Primordial (!).

Με fuzzαριστές και πριμαριστές κιθάρες, με εύληπτα riffs σε σχετικά γρήγορες ταχύτητες και ένα λιτό rhythm section, οι Sister στα δέκα τραγούδια του “Disguised Vultures” συνδυάζουν την ανεμελιά του punk με τη δύναμη του εκκωφαντικού rock και με μια επικάλυψη metal αισθητικής. Νεανικά punk φωνητικά από τον Jamie, που μου έφερε στο μυαλό, τις ερμηνείες του Alice Cooper κυρίως από τα 80’s πολυεθνικά album του. Ωραία τραγουδάκια το ομώνυμο, το “Please Kill Me” με το ωραίο ακουστικό intro, το “Dmn” που μου έφερε στο μυαλό τους Crashdiet και τα δυναμιτάκια “Slay Yourself” και “Arise”.

Το “Disguised Vultures” είναι ένα καλούτσικο δισκάκι, απευθύνεται κυρίως σε punk νεανικά ακροατήρια, με στιγμές εκτιμητέες από Djs για λίγο πιο “θυμωμένα” Σαββατόβραδα στα rock clubάκια που θα μπορούσαν να ακουστούν. Δεν με χάλασαν αλλά δεν τρελάθηκα κι από τη χαρά μου.

444

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.