Censored Sound, Against All Odds (12/01/13) ZERO

Σάββατο βράδυ και εν μέσω, υγρασίας και αιθαλομίχλης, κάπου στον Κεραμεικό σε έναν νέο χώρο ονόματι Zero, δύο από τους εκπροσώπους του oldschool hardcore είχανε ετοιμάσει μια γιορτή αφιερωμένη σε συγκροτήματα που αγάπησαν.

Με πρωτοβουλία των Censored Sound κανονίστηκε ένα Live αποκλειστικά και μόνο με διασκευές, από μπάντες σημαντικές στον ευρύτερο χώρο του punk. Και ποιους άλλους καλύτερους θα μπορούσαν να καλέσουν για παρέα, πέρα από τους  Against All Odds;

Η είσοδος όντας ελεύθερη και συνδυασμένη με την ποιότητα των συμμετεχόντων, γέμισαν τον υπόγειο χώρο του Zero.



Τη διασκέδαση του κόσμου ανέλαβαν πρώτοι οι AAO. Με το ξεκίνημα κιόλας υμνώντας το hardcore της Βοστώνης, παίζοντας το “Say Goodbye” των Slapshot, το κοινό άρχισε να τραγουδάει μαζί με τα παιδιά και να κουνιέται. Το κούνημα άρχισε να γίνεται σε κάθε κομμάτι πιο έντονο. Πολύ όμορφη η απόδοση του “Shadowplay” των Joy Division και με το “Λέρος” των Stress, ο πανικός στο pit άρχισε να επεκτείνεται. Προσωπικά, ήθελα να κάνω καφριλίκια τρελά στο “Still Dedicated” (Backfire!), αλλά είχα και άλλα πράγματα να κάνω παράλληλα με το να παρακολουθώ τη συναυλία και μάλλον, γλίτωσα τραυματισμό. Αφού το σετ τελείωσε με Γενιά του Χάους (“Καμιά ελπίδα”), αφιερωμένο στις καταλήψεις, που τις τελευταίες μέρες κυνηγάνε οι αρχές, το κοινό ζήτησε και άλλο από τους ΑΑΟ. Εκείνοι μην μπορώντας να χαλάσουν χατίρι παίξανε και 2 δικά τους κομμάτια, εκ των οποίων το ένα ήταν, αν θυμάμαι καλά, το “What are you afraid of”. H μπάντα είναι δεμένη και ακομπλεξάριστικη στην σκηνή και είναι πάντα όμορφη εμπειρία να τους παρακολουθείς. Όπως, μάθαμε έχουν ξεκινήσει και ηχογραφήσεις νέου υλικού. Για να δούμε!



Against All Odds setlist:
Say Goodbye (Slapshot)
I had enough (Agnostic Front)
Sick Boy (GBH)
The Guns of Brixton (The Clash)
Shadowplay (Joy Division)
Λέρος (Stress)
The Sound of Revolution (Warzone)
Still Dedicated (Backfire!)
Pride (Madball)
Rise Above (Black Flag)
Καμιά ελπίδα (Γενιά του Χάους)



Πρέπει να πέρασαν γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να ετοιμαστούν οι Censored Sound να κάνουν αυτό που ετοίμαζαν τόσο πολύ καιρό. Ξέραμε τις προθέσεις τους για ένα τέτοιο Live εδώ και μήνες και απλά περιμέναμε την επιβεβαίωση της ημερομηνίας.

Τα παιδιά μπήκαν δυνατά με  Minor Threat και Suicidal Tendencies και όλους μας να ζεσταινόμαστε και να αγκαλιάζουμε τον Γιώργο μπροστά στο μικρόφωνο και να ξελαρυγγιαζόμαστε. Οι χυμένες μπίρες στο γλιστερό πάτωμα του χώρου δημιουργούσε πολύ αστείες σκηνές με κάποιους να πέφτουν ανάσκελα συνεχώς. Το σετ έφυγε νερό με μεγάλε επιτυχίες του hardcore και Punk χώρου, με το αγαπημένο μου “Stronger than ever” (Raised Fist) να με κάνει και πάλι να θέλω να φάω σίδερα ακολουθούμενο από το “Dirty Old Town”. Στη συνέχεια, είχε Operation Ivy, RKL, GBH και μία καταστροφή του μικροφωνικού stand στο “Animal Boy” (Ramones, εύγε Ορέστη). Αλλά ο χαμός έγινε όταν ήρθε η ώρα για την ελληνόφωνη σκηνή με όλους να τραγουδάνε το Χαφιέ και τις “Rock ‘n’ roll Βοήθειες” και να χορεύω στο ποτισμένο πλαστικό δάπεδο του Zero.



Όπως έγινε και με τους ΑΑΟ, δεν τους αφήσαμε να φύγουν, έτσι αναγκάζοντας να παίξουν και τέσσερα δικά τους, ξεκινώντας με το “Ι can’t Wait”, από την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους “Shadows” και συνεχίζοντας με τα  “Not Enough” και “Old Stylish and Hardy”, όπου και εγώ δεν άντεξα και πήρα φόρα από την ύφους 2 εκατοστών σκηνή και προσγειώθηκα στα χέρια τον από κάτω που με ύψωσαν μέχρι το ταβάνι. Στο κλείσιμο αφού για μια ακόμη φορά μας έκαναν τη χάρη παίξανε το “Shadows”. THIS IS HOW IT FEELS! Θέλαμε και άλλο, αλλά τα πόδια τους δεν τους κρατούσαν πια, λόγω της ταχύτητα και της έντασης που είχε η βραδιά.


Το εγχείρημα εστέφθη με απόλυτη επιτυχία και τώρα θα περιμένουμε κάμποσο καιρό για να ξαναδούμε τους CS. Τους ΑΑΟ μπορείτε να τους ξαναδείτε στις 15 Φλεβάρη support στους Strength Approach!

Keep on being possitive!


 
Censored Sound setlist:
Minor Threat (Minor Threat)
Subliminal (Suicidal Tendencies)
In My Time (Ignite)
We’re gonna Fight (7 Seconds)
Wake up and live (Youth of Today)
Start today (Gorilla Buiscits)
Stronger than ever (Raised Fist)
Dirty old town (The Pogues)
The crowd (Operation Ivy)
The Serenade is dead(Conflict)
Drink Positive(RKL)
Animal Boy (The Ramones)
Knife Edge (GBH)
Χαφιές (Stress)
Rock ‘n’ roll βοήθειες (Panx Romana)
I can’t wait
Not enough
Old Stylish and hardy
Shadows 

Photos: Δημήτρης Μαρσέλος

520

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.