DOCTOR MIDNIGHT AND THE MERCY CULT: “I Declare: Treason”

Αυτό κι αν είναι όνομα για μπάντα έτσι; Σαν τίτλος ταινίας τρόμου είναι!! Και δυστυχώς στη προκειμένη περίπτωση, σαν b-movie εφιάλτης.. Αν και το άκουσα λοιπόν πάμπολλες φορές, δε μπορώ να βρω πέρα από αποσπασματικά σημεία ή κομμάτια (όπως το ομώνυμο για παράδειγμα), κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρoν!

Ηχητικά, τα μονοπάτια της μουσικής που παίζουν οι AndersOdden (Satyricon, Celtic Frost-κιθάρα), HankVonHelvete (Turbonegro-φωνή), TimSkold (Marilyn Manson-μπάσο) και AudunStengel (Apoptygma Berzerk-κιθάρα επίσης), David Husvik (Extol-ντραμς), είναι λίγο από αυτό που αντιπροσωπεύει ο κάθε ένας τους!

Δηλαδή, ένα μίγμα από heavy shock rock, με αποκυήματα από a la Satyricon black, αρκετά σκοτεινό αλλά στο σύνολο του τρελά αδύναμο, αδυνατώντας τελικά να εκπληρωθεί ο σκοπός της μπάντας, να ενώσουν δηλαδή, δίνοντας ένα φόρο τιμής στον ήχο του κάθε ένα από αυτούς που την αποτελούν… Οπότε.. μας δίνουν να ακούσουμε κάτι το πλήρες αδιάφορο και σας δίνω το λόγο μου πως άκουσα και τα 13 κομμάτια αρκετές φορές!

Ελπίζω μιας και είναι το ντεμπούτο τους, να αλλάξουν δρομολόγιο γρήγορα και να μη μας ξαναδώσουν κάτι τόσο τεμπέλικο!

Μιχάλης Κανακουσάκης

455