STAR.GATE: “Reborn”

Οι Star.gate σχηματίστηκαν το 2003 στην Θεσσαλονίκη από τους Kostas Domenikiotis (μπάσο), Anthimos Manti (κιθάρες), Dimitris Tiktopoulos (φωνητικά) και Sakis Bandis (πλήκτρα) ως ένα project αρχικά, που το 2004 κυκλοφόρησε το ομότιτλο album επίσης από την Steel Gallery.

Ως πλήρης μπάντα πλέον και με την προσθήκη του Andreas Paraponiaris πλέον στα πλήκτρα και του Stelios Sioulas (Sarissa) στα ντραμς κυκλοφορούν το “Reborn”. Μια δουλειά που τους πηγαίνει τουλάχιστον ένα βήμα πιο μπροστά στο μελωδικό hard rock με νεοκλασικά στοιχεία που έχουν επιλέξει να παίξουν.

Η εισαγωγή με το “Music From The Heart” έχει έντονο άρωμα Royal Hunt και Ten, ενώ όσο το λέιζερ συνέχιζε να διαβάζει το δισκάκι ανακάλυπτα επιπλέον και επιρροές από Malmsteen’s Rising Force στις κιθάρες και Styx στα φωνητικά. Η ποιότητα των συνθέσεων βρίσκεται σε όλη την διάρκεια του album σε υψηλά επίπεδα όπως άλλωστε και η παραγωγή, αλλά και η τεχνική κατάρτιση των μουσικών.

Από τις πλέον προτεινόμενες κυκλοφορίες του χώρου και με έντονα γράμματα στην λίστα με τις μπάντες που επιθυμώ να παρακολουθήσω ζωντανά φέτος.

472