CALIBAN: “Ghost Empire”

15 (plus) χρόνια στη deathcore σκηνή, δεν είναι λίγα… Οκ, υπήρξαν διάφορες κακές και μέτριες στιγμές, αλλά το σίγουρο είναι πως οι Caliban έχουν δώσει το δικό τους στίγμα στο χώρο.

Και μπορεί τα ‘00s να μη λειτούργησαν καλά για τη μπάντα, αλλά τα ‘10s δείχνουν πως τελικά η εμπειρία και η εν γένει διάθεση για εξέλιξη, αποδίδει καρπούς.

Στο “Ghost Empire” οι Caliban εξακολουθούν να πηγαίνουν με το μουσικό ρεύμα του εκμοντερνισμένου metalcore, χωρίς μεν να αποποιούνται τον deathcore χαρακτήρα τους, διδάσκοντας ουσιαστικά στα λογής πιτσιρίκια με τις φράντζες και τα duckface το πώς πραγματικά γίνεται η σωστή δουλειά.

Το “Ghost Empire” συνεχίζει ουσιαστικά από εκεί που σταμάτησε το πολύ καλό “I Am Nemesis”, απλά εδώ συναντώνται λογής στοιχεία post hardcore χαρακτήρα, γιατί όπως προανέφερα, οι Caliban ήθελαν να βαδίζουν πάντα σύμφωνα με το “σήμερα”.

Το εναρκτήριο “King”, όπως και το (ερμηνευμένο στα γερμανικά) “Nebel”, το συναυλιακού χαρακτήρα “I Am Ghost”, το αφιερωμένο στους fan “yOUR Song” και το “Good Man”, παρουσιάζουν τη μοντέρνα ταυτότητα της μπάντας, ενώ τα “Chaos- Creation”, “Wolves and Rats”, “Devil’s Night”, “Cries and Whispers”, “I Am Rebellion”, “Who We Are” και “My Vertigo” βαδίζουν στον κλασικό ηχητικό δρόμο των Caliban.

Συνολικά το “Ghost Empire” θα χαροποιήσει τους fan του σχήματος, αλλά θα καλύψει παράλληλα και τους λάτρεις πιο “σύγχρονων” συγκροτημάτων, που κινούνται στον ευρύτερο μεταμοντέρνο metalcore ήχο.

Όλα καλά, όλα ωραία, με τους Caliban παρέα…

495

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.