CASPIAN: “Waking Season”

Οι Caspian προσφέρουν υψηλού επιπέδου ορχηστρικές post – rock μελωδίες με το νεότερο album τους, “Waking Season”, με μουσικές που ενώνουν ήχους Band Of Horses με Archive και τα πολύ ηλεκτρονικά στοιχεία αρμονικά με τις post laid-back συνθέσεις.

Το μόλις τρίτο τους album βρίσκει τη μπάντα στην τελευταία της ηχογράφηση με τον αποθανόντα μπασίστα της, με το κύκνειο άσμα του να κρίνεται ταιριαστά θλιμμένο κατά την ακρόαση τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Πρακτικά το “Waking Season” περιέχει ίσο αριθμό αισιόδοξων συνθέσεων που δημιουργούν εικόνες ευχάριστες, που χαρακτηρίζονται από τον μελωδικότερο χαρακτήρα και το πιο αόριστο ύφος, και συνθέσεων πιο… σκοτεινών, οι οποίες καλώς αναλώνονται σε πιο rock χαρακτηριστικά.

Ολόκληρο το υλικό στο σύνολο του παρουσιάζεται πανέμορφα. Σε κάθε ένα από τα δέκα διαθέσιμα κομμάτια υπάρχουν διαφοροποιήσεις των ξεχωριστών τους μοτίβων αλλά και ουσιαστική εξέλιξη που αποτρέπει από το να αποτελέσουν επαναλήψεις των εαυτών τους ή στο ελάχιστο βαρετά. Ύστερα από λίγη ώρα κατά την ακρόαση, εν μέσω των αψεγάδιαστων alternative ιδεών που έχουν διοχετευτεί, το τρίτο album των Caspian δείχνει πολλά διαφορετικά πρόσωπα που ωθούν το κοινό τους να τα εξερευνήσει μέσω πολλών επαναλήψεων.

Ο τρίτος Caspian δίσκος είναι ένα αριστούργημα. Το “Waking Season” στέκεται υπερήφανα στην  κορυφή των post – rock κυκλοφοριών των τελευταίων δύο χρόνων. Η παραγωγή του είναι, όπως σωστά υποθέτει κανείς από τα παραπάνω, μια επιτυχία από μόνη της. Σ’ αυτό το album υπάρχει κάτι που μπορεί να αγαπήσει ο οποιοσδήποτε.

491