LEFT LANE CRUISER: “Dirty Spliff Blues”

Δύο χρόνια νωρίτερα είχα τη χαρά να ασχοληθώ με το προηγούμενο album των εκ της Indiana ορμώμενων Left Lane Cruiser “Rock ’em back to hell” (review) και καταευχαριστήθηκα το λεβέντικο blues rock τους που θυμίζει πολύ ZZ Top σε πιο βλάχικο ακόμη και πολύ πιο έντονα μια πιο blues εκδοση των Nashville Pussy, ταυτοχρόνως όμως θα κέρδιζε και τους λάτρεις των παλιών Black Keys και των The Big Nose Attack.

Στο “Dirty Spliff Blues” (από τον τίτλο καταλαβαίνεις πολλά) τα πράγματα είναι ακόμη πιο Mississipi και ο τεράστιος Joe Bent εκτός από το μπάσο του, παίζει και skateboard. Όχι καλέ μου αναγνώστη, δεν κάπνισα τη φυτεία του εξωφύλλου. Ο μουσικός εδώ έχει βιδώσει τα κόλπα του και της χορδές σε μια σανίδα skate και δίνει πόνο με τίτλο “Skateboard Blues”.

Το ομώνυμο τραγούδι αποπνέει και λίγο Χεντριξίλα και είναι από τα πιο όμορφα του δίσκου, ο οποίος στο σύνολο του είναι, το δίχως άλλο, ενδιαφέρον!

Slide κιθάρα, σκληρά τύμπανα, στακάτο μπάσο, σολιές και γρέζι μοναδικό στα φωνητικά από τρεις μουσικούς, που κλείνουν σε λίγους μήνες μια 10ετία ως Left Lane Cruiser.

Πιστεύω πως ήμουν σαφής!

514

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.