CULTURA TRES: “El Mal del Bien”

Τη 12η Νοεμβρίου επέλεξαν οι βενεζουελάνοι Cultuta Tres για το ευρωπαϊκό release του album τους “El Mal del Bien”. Το εν λόγω album αποτελεί την τρίτη δουλειά της μπάντας αφού ήδη φέρουν στο ενεργητικό τους το πρώτο τους EP υπό τον τίτλο “Seis” (2007) και την πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά “La Cura” (2008).

H doom ατμόσφαιρα του album, η οποία και χαρακτηρίζει τον ήχο της μπάντας, είναι διάχυτη από την αρχή και μπορεί εύκολα να παρασύρει τον υποψήφιο ακροατή σε σκοτεινές μουσικές διαδρομές και “βροχερές” ατμόσφαιρες, ακριβώς ό,τι περιμένει κανείς από ένα doom ήχο δηλαδή.

Τα κομμάτια γράφονται είτε σε αγγλόφωνό είτε σε ισπανόφωνο στίχο, λειτουργούν στα πλαίσια ενός ευρύτερου concept και περιγράφουν συνολικά τη λατινοαμερικάνικη κουλτούρα η οποία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη θρησκοληψία, τις δοξασίες αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο την καταπίεση, τη δουλειά… Ίσως εδώ επαληθεύεται η ρήση πως ο καλλιτέχνης σε κάθε περίπτωση καλείται να γίνει μάρτυρας της εποχής του. Έτσι, κάθε κομμάτι ξεχωριστά, αποκτά νέο νόημα, ιδωμένο μέσα στο σύνολο του ως μία, κάθε φορά, εικόνα μίας παράλογης εποχής.

Προσωπικά, το album μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, τόσο μουσικά, όσο και στη θεματολογία του και τις ανησυχίες με τις οποίες αναλώνεται. Με σιγουριά θα το πρότεινα για έστω μία ακρόαση.

469

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.