Orange Goblin, Stonebringer (14/11/2013) An Club

Εννιά και κάτι, περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες με τη γνώριμη καθυστέρηση, αφού φτάνοντας στο γνώριμο εξαρχειώτικο live stage την ώρα της αναγραφόμενης έναρξης ακούγαμε από τα ανοίγματα της πόρτας τους Goblin να κάνουν sound check, το βράδυ της Πέμπτης είχε τον heavy χαρακτήρα που του αρμόζει.

Oι βρετανοί, επέστρεψαν στην Αθήνα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και όπως εξομολογήθηκε και ο frontman, πάντα το live στην Αθήνα είναι αγαπημένο και εν προκειμένω η έναρξη του mini tour που έχει προγραμματίσει η μπάντα σε μερικές ακόμα πόλεις.

Λίγο μετά τις εννιά και μισή οι Stonebringer, οι οποίοι ανέλαβαν τον εναρκτήριο ρόλο, ανεβαίνουν στη σκηνή. Ευχάριστη παρατήρηση ήταν ότι η μεγαλύτερη μερίδα κόσμου ήρθε από την αρχή και δεν παρέβλεψε την πρώτη εμφάνιση.

Στα πλαίσια της σαραντάλεπτης παρουσίας τους έδωσαν “δείγμα γραφής” με τους heavy rock ήχους να κυριαρχούν, τόσο από προηγούμενες δουλειές αλλά και από την επερχόμενη κυκλοφορία τους. Ιδιαίτεροι στη σύστασή τους με, ουσιαστικά, δύο vocalists και κιθαρίστες, μπάσο και ενεργητικότατα τύμπανα και δυναμική stage παρουσία, άφησαν την εικόνα ότι το φύσει φιλικό σε τέτοια ακούσματα κοινό τους αποδέχτηκε ευχάριστα, “ζεσταίνοντας” το για την κεντρική εμφάνιση.

Stonebringer setlist
Voodoo Woman
Stonebringer
Flesh and Bones
The Poet Of Gold
Ocean Of The Brave
Last Speech
Smoking Rainbow

Η άνοδος των Οrange Goblin στη σκηνή συνοδεύτηκε με τις απαραίτητες ιαχές και τα χέρια στον αέρα. Ο Ward από την αρχή έδειξε την καλή του διάθεση και σε όλη τη διάρκεια διατήρησε την επαφή με τον κόσμο. Aρχίζοντας με το “Scorpionica” ήδη τέθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συνέχεια. Αναφορές σε αγαπημένες στιγμές της δισκογραφίας τους, από το ‘96 όταν ακόμα τα Ξωτικά ήταν οι “Our Haunted Kingdom” με το “Aquatic Fanatic” έως και το περσινό “An Eulogy For The Damned”.

Το set μπορεί να χαρακτηριστεί αν μη τι άλλο ικανοποιητικό και σε συνδυασμό με την χειμμαρώδη παρουσία του frontman όσο και των λοιπών τριών του σχήματος συντέλεσαν στο θετικότατο αποτέλεσμα της βραδιάς. Επίσης, η καλή οργάνωση βοήθησε σημαντικά να αποφευχθούν ατυχείς στιγμές, αφού ο ενισχυτής του Hoare που φαινόταν από νωρίς ότι έπνεε τα λοίσθια, κατέληξε στη διάρκεια και αντικαταστάθηκε ταχύτατα χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στη ροή της εμφάνισης.

Δεδομένου ότι το live έγινε καθημερινή και επιπλέον της σχετικά πρόσφατης εμφάνισής τους στην Αθήνα, η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Ο χώρος δε γέμισε και το κέντρο μπροστά από τη σκηνή το οποίο καταλαμβανόταν ανά διαστήματα από το μαχητικό μέρος του κοινού εκτοπίζοντας τους υπόλοιπους παραπλεύρως άφηνε συχνά την εικόνα κενών. Τα χειροκροτήματα στο τέλος κάθε κομματιού πάντως ήταν η καλύτερη απόδειξη πως όσοι ήταν εκεί δεν είχαν κανένα παράπονο.

Encore, αφού ο Ward το περιέγραψε αλλά είπε πως το dressing room βρίσκεται στην άλλη πλευρά, οπότε και επέλεξαν να παραμείνουν στη σκηνή έρχεται να προσθέσει δύο ακόμα κομμάτια με το “Red Tide Rising” για το κλείσιμο μίας ικανοποιητικής συνολικά βραδιάς, τόσο μουσικά όσο και οργανωτικά.

Οrange Goblin Setlist
Scorpionica
Acid Trial
Saruman’s Wish
Round Up The Horses
The Fog
Some You Win Some You Lose
Aquatic Fanatic
Cities Of Frost
Your World Will Hate This
They Come Back
Blue Snow
Time Travelling Blues
Quincy The Pigboy
Red Tide Rising

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

421

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.