KING OF THE NORTH: “Get Out Of Your World”

Το όνομα του συγκροτήματος θα επιδεινώσει το σύνδρομο στέρησης των τηλεθεατών που παρακολουθούν το Game Of Thrones, όμως η μουσική δεν έχει καμιά αναφορά στη σειρά και δεν πρόκειται για κάποιο επικό είδος rock/metal.

Οι Αυστραλοί King of the North αφού κυκλοφόρησαν το αυτοχρηματοδοτούμενο ντεμπούτο τους “Sound the Underground”, έπεσαν στην αντίληψη της Rodeostar Records και της SPV, οι οποίες αναλαμβάνουν την κυκλοφορία του δεύτερου τους πονήματος.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη ντουέτο (πλέον δεν είναι καθόλου περίεργο), κιθάρας που με τη βοήθεια της τεχνολογίας καλύπτει και το μπασιστικό κενό και τυμπάνων, σε ένα μουσικό ύφος που σαν πρώτη άποψη μου θυμίζει Sasquatch, τους συμπατριώτες τους Mammoth Mammoth και φυσικά, περιέχει ψήγματα των Kyuss.

Από ό,τι φαίνεται αγάπησαν τη rock ακούγοντας Led Zeppelin, Jimi Hendrix και ZZ Top, ώστε μουσικά να προσφέρουν ένα heavy rock που γέρνει πολύ προς το southern ήχο και τα blues, ενώ ταυτόχρονα φέρει και στιγμές πιο alternative.

Σε καμιά περίπτωση δεν καταλαβαίνεις πως δεν έχει να κάνεις με μια full μπάντα, αφού ο  Andrew Higgs κάνει τα πάντα με την κιθάρα του, δημιουργώντας radio friendly κομμάτια σαν τα “Ride Like You’re free”, “Love Like Fire” και άλλα, ενώ το groove που βγάζουν τα τύμπανα είτε υπό το χειρισμό του Danny Leo, είτε του Lucius Borich συμπληρώνουν τη συνταγή της επιτυχίας. Στο κλείσιμο διασκευάζουν τον παιδικό τους ήρωα Jimi Hendrix με το “Manic Depression”, σε ένα συνολικά όμορφο και ενδιαφέρον εγχείρημα που είναι (από όσο μπορώ να ακούσω εγώ) και τεχνικά άρτιο.

Το “Get Out Of Your World” είναι ένα album που δε θα μετανιώσεις αν βάλεις στη συλλογή σου, αλλά δε θα στεναχωρηθείς αν δεν στο φέρει δώρο ο Άη Βασίλης τα Χριστούγεννα!

501

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.