REVOLTED MASSES: “Us or Them”

Άλλο ένα ταλαντούχο σχήμα παρουσιάζεται στην αθηναϊκή σκηνή. Οι Revolted Masses, πενταμελές σχήμα με ένα EP και συμμετοχή στην ανεξάρτητη συλλογή “Manifesto” έρχονται να φέρουν το μήνυμα της επανάστασης με τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο που μας θέτει ήδη προ των πυλών του διλήμματος “Us οr Them”.

Πατώντας το play ακούς κατ’ ευθείαν τον Martin Luther King να αναφωνεί το “I have a dream” το οποίο πλέκεται με τις ανατολίτικες μελωδίες. Το “Savage Temper” σε βάζει και κατ’ ευθείαν στο νόημα, αναφωνώντας το “Revolution, the only solution”. Δεν ανήκει στους ουδέτερους δίσκους. Υπάρχει ένα σαφέστατο κοινωνικό και πολιτικό υπόβαθρο, μία πηγαία κίνηση που αποζητά δυναμικά την αλλαγή. Ενάντια στον καπιταλισμό, τα θεία και το σύστημα, no gods – no masters. Μπορεί να αρέσει, μπορεί όχι, αλλά αδιαμφισβήτητα είναι μία δουλειά με χαρακτήρα.

Μουσικά περιπλέκονται εντέχνως prog, death, thrash ενώ τα αμιγώς brutal φωνητικά κρίνονται απαραίτητα και ήταν η καταλληλότερη επιλογή. Γενικά επικρατεί (δικαίως) μία σκληράδα η οποία αμβλύνεται με τα oriental στοιχεία που εμφανίζονται στα κομμάτια. Το αποτέλεσμα παραμένει πολύ ενδιαφέρον. Το κομμάτι της παραγωγής και δεδομένου ότι μιλάμε για μία self-released δουλειά, θα μπορούσε να τεθεί προς συζήτηση, χωρίς αυτό να αναιρεί το γεγονός ότι το άκουσα μία για να το γράψω και εκατό ακόμα για να χτυπηθώ στα επαναστατικά riff του.

Δεν μπορώ να πω γενικά, άκου ή μην ακούσεις. Αν δεν ανήκεις στο ευρύτερο φάσμα της φιλοσοφίας, υποθέτω πως δεν απευθύνεται σε εσένα, φίλε αναγνώστη. Όλοι οι υπόλοιποι, ναι! Μιλάμε για μία δουλειά που βρίθει νοημάτων και ψυχής πλέκοντας τα εντέχνως με ενδιαφέρουσες συνθέσεις, χρησιμοποιώντας λογικές Behemoth ή Opeth, αφαιρώντας το μελωδικό χαρακτήρα ελείψει πλήκτρων και δίνοντας ένα πιο σκληρό αποτέλεσμα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμους,
Καλή ακρόαση…

528

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.