VULTURE INDUSTRIES: “The Tower”

Βρέχει πολύ σε κείνη την πόλη. Σύμφωνα με μελέτες, είναι η πόλη με τις περισσότερες ώρες βροχόπτωσης στον κόσμο και γεμάτη βιοτεχνίες ομπρέλας. Μιλάμε για το Bergen, γενέτειρα των ενδιαφερόντων Vulture Industries.

Και η συννεφιά που σκεπάζει την πόλη τους, σκέπασε τρόπον τινά και τη μουσική πλευρά της ψυχής τους.

Μετά από 2 demos, ένα ΕΡ και δύο full lengths (“The Dystopia Journals” 2007 και “The Malefactor’s Bloody Register” 2010), ήρθε η ώρα να τριτώσει το κακό με το “The Tower”.
Ήδη από το όμορφο εξώφυλλο, με το όρνεο να δεσπόζει στην κορυφή του πύργου μέσα στη βροχή, σύμβολο της πόλης από όπου προέρχονται, οι Vulture Industries καταθέτουν μια δυνατή ερμηνεία της ανησυχίας του ανθρώπινου βάθους.

Η θεατρικότητα των Arcturus, τους έχει επηρεάσει ξεκάθαρα και ψήγματα των Ολλανδών Kilimanjaro Darkjazz Ensemble παρατηρούνται κατά τη διάρκεια του “The Tower”, θυμίζοντας και τα ποιητικά χρόνια των Ulver, ταξιδεύοντας σε με όμορφες μουσικές ιστορίες.

Λόγω γεγονότων στην Αθήνα τον τελευταίο καιρό, το “The knife between us” έκατσε ιδιαίτερα στο μυαλό. Στο σύνολο του όμως, το “The Tower” είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός σκοτεινού metal, με πειραματικό προσανατολισμό και διάθεση οπερετική. Γεγονός που θα κάνει και μη μεταλλικούς ανθρώπους να το λατρέψουν.

Ηχογραφημένο στο studio όπου μεγαλουργούν και οι Enslaved (Conclave & Earshot Studios) των οποίων οι πληκτράς Herbrand Larsen, μιξάρει τη δουλειά, στης οποίας την παραγωγή κάθεται ο τραγουδιστής των όρνεων, Bjørnar E. Nilsen και τελειοποιείται με το mastering, του γνωστού Jens Bogren (Opeth, Katatonia). Μια ομάδα ιδανική να δημιουργήσει ιδανική avant-garde ατμόσφαιρα υψηλού επιπέδου.

Τώρα, που έρχονται σιγά σιγά τα κρύα, θα κερδίσεις περισσότερες ώρες ακρόασης!

719

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.