DEXTER WARD, BLACK SOUL HORDE (release party), CONVIXION, GAUNTLET: Live στο AN Club

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

DEXTER WARD, BLACK SOUL HORDE (release party), CONVIXION, GAUNTLET
Live at An Club – 21/11/2013
Πόρτες: 20:30
Έναρξη: 21:00
Εισιτήριο: 6 ευρώ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΝΤΕΣ:

Οι headliners της βραδιάς, οι Ελληνο-Ιταλοί DEXTER WARD θα δώσουν έναν πιο… Αμερικάνικο αέρα στο event. Οι ίδιοι αναφέρουν ως βασική επιρροή τους, τους Cirith Ungol και όχι άδικα. Ο χαρακτηρισμός USA metal αναμφίβολα τους ταιριάζει αλλά δεν επαρκεί για να περιγράψει τον ήχο τους που είναι ένα κράμα NWOBHM, κλασικού και epic metal. Γεννημένοι το 2009 από τα αποχωρήσαντα ιδρυτικά μέλη των Ελλήνων epic power metallers, Battleroar, οι DEXTER WARD είναι ένα σχήμα με πολλές περγαμηνές, παρά το μικρό χρονικό διάστημα ύπαρξής τους, καθώς έχουν ανοίξει τις εν Ελλάδι εμφανίσεις σχημάτων όπως οι Crimson Glory (ΗΠΑ), Virgin Steele (ΗΠΑ) και Warlord (ΗΠΑ), έχουν πραγματοποιήσει ένα μικρό Ευρωπαϊκό tour το 2012, συμμετέχοντας σε Festivals ορόσημα όπως τα Metal Magic Festival (Δανία), Made In Hell Festival (Ιταλία) και Swordbrothers Festival (Γερμανία), ενώ παρουσιάζουν και έντονη δισκογραφική παρουσία, τόσο με δικές τους κυκλοφορίες, όσο και με συμμετοχές σε συλλογές και tribute albums. Εμπεριέχοντας καλοζυγισμένες δόσεις επικής διάθεσης και heavy metalικής έντασης, οι live εμφανίσεις των DEXTER WARD είναι ένα must-see για τους οπαδούς κάθε μεταλλικού ιδιώματος.

Δισκογραφία:
“Promo CD” (self-financed, 2009) [limited to 100 copies]
“Antarctic Dream” (Iron on Iron, 2010)
“Neon Lights” (Iron On Iron, 2011)
“Stars and Stripes” EP (No Remorse, 2013)

Συμμετοχές σε συλλογές:
“Monuments of Steel II” (Hard Rocker Magazine, 2010)
“Strong As Steel – A Tribute To Anvil” (Skol Records, 2013)

Οι BLACK SOUL HORDE είναι μία ιδιαίτερη και άκρως ενδιαφέρουσα συνεργασία του χαρακτηριστικού κιθαριστικού δίδυμου των heavy rock doomsters Speedblow, της πολυμορφικής φωνής των satanic metallers Mahakala και του εκρηκτικού drumming των black/ sludge/ doomsters Sun Of Nothing! Με αφορμή την κυκλοφορία του ντεμπούτο album τους “Tales of the Ancient Ones” από την No Remorse Records (Omen, Virtue, Dexter Ward, Masters of Metal, Medieval Steel), οι BSH θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μπροστά σε ένα διαφορετικό κοινό από αυτό στο οποίο έχουν συνηθίσει τα μέλη τους (λόγω και του χαρακτήρα της βραδιάς) κάνοντας ένα άνοιγμα σε πιο traditional heavy metal τοπία, όπως άλλωστε επιτάσσει και η μουσική κατεύθυνση που ακολουθούν σε αυτό τους το πόνημα. Έχοντας πραγματοποιήσει την παρθενική τους εμφάνιση στο -πλέον θρυλικό- Up The Hammers Festival, έναν μήνα πριν, στο πλευρό σχημάτων όπως οι Angel Witch (Βρετανία) και οι Lonewolf (Γαλλία), οι Αθηναίοι BLACK SOUL HORDE θα παρουσιάσουν όλο το υλικό του ντεμπούτο album τους, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στο ’80s metal, έχοντας ταυτόχρονα “δανειστεί” την φρεσκάδα New Wave of Traditional Heavy Metal σχημάτων όπως οι White Wizzard, Holy Grail και Enforcer.

Για τους CONVIXION δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το “Drink Metal” τους (χαρακτηρισμός εμπνευσμένος από το ομώνυμο τραγούδι τους), αποτελώντας ένα “βρώμικο” υβρίδιο speed, thrash και classic metal, τους έχει φέρει στην κορυφή των προτιμήσεων του εγχώριου -και όχι μόνο- heavy metal κοινού. Τα live τους είναι γεμάτα heavy metal-ική ενέργεια και πάθος, απόρροια της εμπειρίας που έχουν κερδίσει περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα και συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκά festival όπως τα Long Live Metal Festival (Βέλγιο), Thrash Bash Festival (Βουλγαρία) και Metal Magic Festival (Δανία), ενώ άνοιξαν και τις εμφανίσεις των Σουηδών traditional metallers, Enforcer σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχοντας συνδέσει άρρηκτα το όνομά τους με το εγχώριο underground heavy metal label, Eat Metal Records, μέσω του οποίου κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το 2010 αλλά και το πιο πρόσφατο “Black Magic Night” του 2011, οι CONVIXION παρουσιάζουν μια διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα χάρη στο τίμιο attitude τους και τις εκρηκτικές live εμφανίσεις τους που -δίχως άλλο- αποτελούν την επιτομή του party!

Την βραδιά θα ανοίξουν οι GAUNTLET, το νεοσύστατο traditional metal σχήμα από την Αθήνα, με ήχο που ακροβατεί ανάμεσα στο κλασικό heavy metal των Judas Priest και των Iron Maiden και το epic metal των Omen. Οι GAUNTLET έχουν παρουσιάσει έντονη live κινητικότητα μέσα στον έναν μόλις χρόνο ύπαρξής τους, ανοίγοντας μεταξύ άλλων και την εμφάνιση των Σουηδών Air Raid στην Ελλάδα.

121