FARRADAY: “Shade of Love”

Οι FARRADAY είναι μια μελωδική rock μπάντα που έχει τις ρίζες της στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν μετά από τους εκπληκτικούς Wild Rose ακόμα έρχεται ακόμη ένα όνομα που θα ταρακουνήσει για τα καλά την Ευρωπαϊκή μελωδική σκηνή!

Ο ιθύνων νους πίσω από τους FARRADAY είναι ο κιθαρίστας/ συνθέτης/ πληκτράς και τραγουδιστής Roy Da Vis και ο Stathis Spiliotopoulos που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του άλμπουμ καθώς επίσης και τα drums.

Έτσι λοιπόν και μετά από πολλά χρόνια σε διάφορα projects, μπάντες, EP και γενικά μετά από πολλά χρόνια στην μελωδική σκηνή οι δυο τους αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να μοιραστούν τα κοινά τους όνειρα και να κάνουν το επόμενο βήμα τους δημιουργώντας τους FARRADAY.

Η διάρκεια των ηχογραφήσεων διήρκησε σχεδόν έξι μήνες και το αποτέλεσμα όλων των κόπων τους εκφράζεται με το ντεμπούτο τους το οποίο τιτλοφορείται “Shade Of Love”. Δέκα ολόφρεσκα και μελωδικότατα τραγούδια που παραπέμπουν σε άλλες εποχές που το AOR και το melodic rock ήταν τρόπος ζωής και έκφρασης, έρχονται να μας ζωντανέψουν μνήμες και να μας θυμίσουν γιατί αγαπάμε αυτό το είδος της μουσικής τόσο πολύ. Με το εναρκτήριο κιόλας άσμα “One Way Ticket To Hollywood” κολλάς με το εκπληκτικό ρεφραίν και την πιασάρικη μελωδία. Στο “Shade Of Love” τα πλήκτρα παίρνουν τον πρώτο ρόλο ενώ στο “Tonight” οι τύποι βάζουν πιο πολύ τσαμπουκά και ένταση και δημιουργούν ένα από τα καλύτερα φετινά hard rock τραγούδια.

Κλείνοντας την κριτική αυτό που έχω να πω είναι πως οι FARRADAY κερδίζουν τις εντυπώσεις με το πρώτο τους πόνημα. Σίγουρα δεν ανακαλύπτουν την Αμερική και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πρωτότυποι! Βαδίζουν πάνω σε μελωδίες που έχουν παιχτεί αλλά το κάνουν με τέτοιο τρόπο που δε γίνονται βαρετοί και προσθέτουν και αυτοί το λιθαράκι τους στο οικοδόμημα που λέγεται AOR σκηνή και κοιτάνε με αισιοδοξία το μέλλον για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα! Ωραίες μελωδίες, καλοδουλεμένα τραγούδια και καλή παραγωγή σε ένα πολύ καλό άλμπουμ.

460