JAKOB MIND: “The One Who Got Away”

ALBUM

Είδος: Garage rock
Εταιρία: Lövely
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Απριλίου 2021

Πέρυσι τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησε το τέταρτο ολοκληρωμένο album των συμπαθέστατων Rotten Mind και όπως είχα γράψει “αυτή τη φορά, οι Σουηδοί με τη βοήθεια της παραγωγής ακουμπούν λίγο και τα σύνορα του alternative rock”.

Ο κιθαρίστας/τραγουδιστής τους, Jakob Arvidsson, πήρε τη σκυτάλη από το “Rat City Dog Boy” και αλάφρυνε λίγο παραπάνω το ύφος του για να προσφέρει το solo ντεμπούτο του. O κορμός του garage βρίσκεται πάντα στο φόντο, αλλά το post punk που λιμνάζει στη μουσική των Rotten Mind, στο “The One Who Got Away”μπαίνει σε αφίσα silver alert. H ορμή της σουηδικής garage μπάντας δεν ακολουθεί τον Jakob στις προσωπικές του μουσικές αναζητήσεις, των οποίων το αποτέλεσμα, αρκετές φορές μου φέρνει στο νου τους συμπατριώτες τους Broder Daniel και Johnossi (λιγότερο).

Η παραγωγή φοράει ένα τούλι ψυχεδέλειας που σε κάνει να πιστεύεις πως ο Ιάκωβος προσπαθεί να πιάσει λίγο από το κοινό των psych pop revival σκηνών και οι συνθέσεις του είναι όσο απλές χρειάζεται για έναν περίπατο στην πόλη.

Οι οπαδοί των Rotten Mind δεν θα βρουν αυτό που τους έχει συνηθίσει η μπάντα, παρόλο που τα δέκα τραγούδια είναι όμορφα. Εκτός βέβαια, αν η φωνή του Jakob είναι μια από τις αγαπημένες.

Για ένα χαλαρό βραδάκι με ένα ποτήρι κρασί, είναι η κατάλληλη συνοδεία. Κόκκινο κρασί, χλιαρό.

Facebook: https://www.facebook.com/jakobmindz
Instagram: https://www.instagram.com/jakob.mind
Bandcamp: https://jakobmind.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0iDDNHGHKhvGD6FXthZwda

738

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.