SCORPION CHILD: “Scorpion Child”

Αρχίζει και γίνεται αρκετά  κουραστικό αυτό που συμβαίνει τελευταία με πολλές μπάντες, οι οποίες μιμούνται και αντιγράφουν προκλητικά τον ήχο και τα συγκροτήματα των seventies χωρίς καμία νέα φρέσκα ιδέα.

Εδώ με την περίπτωση των Scorpion Child δεν έχουμε να κάνουμε με ένα συγκρότημα που απλά και λογικά επηρεάζεται από ένα μεγάλο σχήμα ή από τους ήχους του περασμένου αιώνα και προσπαθεί να καθιερωθεί στη παγκόσμια μουσική ροκ σκηνή, αλλά ακούω με απογοήτευση μία εκνευριστική και μελετημένη αντιγραφή συνθέσεων, εκτελέσεων και ενορχηστρώσεων των Led Zeppelin. Σε αυτό συμβάλει και η πολύ επιστημονική παραγωγή του Chris “Frenchie” Smith (THE ANSWER, JET) η οποία θυμίζει πιο έντονα το θρυλικό συγκρότημα.

Οι Τεξανοί Scorpion Child έκατσαν λοιπόν και μελέτησαν όλα τα άλμπουμ των Led Zeppelin, και o τραγουδιστής Aryn Jonathan Black έμαθε να ξελαρυγγιάζεται σαν τον Robert Pant. Το αποτέλεσμα μπορεί να ακούγεται ικανοποιητικό και εκρηκτικό σε πολλά σημεία αλλά οι συγκρίσεις και οι μνήμες είναι που τους εκθέτουν.

Την τιμητική τους εκτός από τους Led Zeppelin, έχουν οι Black Sabbath, οι Uriah Heep, οι Pentagram, και οι Lucifer’s Friend όπου δίνουν ακόμη πιο βαρύ άρωμα από τα αξέχαστα seventies ενώ ακολουθούν πιστά και τα βήματα των GRAVEYARD, WOLFMOTHER και RIVAL SONS.

Όσοι αγαπάτε τους κλώνους μεγάλων και ιστορικών συγκροτημάτων που παίζουν τέλεια αλλά χωρίς την δική τους προσωπικότητα μπορείτε να τσεκάρετε άνετα. Εγώ θα προτιμήσω να ακούσω τα Led Zeppelin “II” και “IV”.

516