SIMONE FIORLETTA: “Personalities”

Ο Simone Fiorletta κατάγεται από την Ιταλία και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να χτίσει ένα δυνατό όνομα στην Ευρώπη γύρω από το όνομα του λόγω των εκπληκτικών ικανοτήτων του πάνω στην εξάχορδη θεά.

Ο τύπος έχει ήδη κυκλοφορήσει τρία σόλο άλμπουμ και είναι γνωστός για την συμμετοχή του στους progressive metallers Moonlight Comedy και No Gravity.

Το παίξιμο του είναι αρκετά εντυπωσιακό οφείλω να ομολογήσω αφού καταφέρνει και συνδυάζει αρκετά στοιχεία και το βασικότερο δεν γίνεται βαρετός και δεν είναι απλά ακόμη ένας κιθαρίστας που παίζει χίλιες νότες το δευτερόλεπτο! Από fusion σε hard rock φόρμες και από blues σε κάποια AOR μονοπάτια πάντα με την μελωδία και το συναίσθημα σε πρώτο φόντο. Οι συνθέσεις του είναι καλοδουλεμένες με ωραία riff-άκια και εντυπωσιακά σολαρίσματα που όπως προ-είπα δεν κουράζουν τον ακροατή. Θυμίζει αρκετά Αμερικάνικη σχολή Vai και Satriani και μπορώ να προτείνω την συγκεκριμένη κυκλοφορία σε κάθε οπαδό των instrumental albums. 

Για το νέο του πόνημα ο Simone Fiorletta συνεργάζεται με αρκετούς γνωστούς μουσικούς της ιταλικής σκηνής όπως John Macaluso (Yngwie Malmsteen, James Labrie, ARK), Mario Riso (Rezophonic, RockTv, Movida), Alessandro Spaziani και Andrea De Paoli (Labyrinth) μεταξύ άλλων.

Από τα καλύτερα και ποιοτικότερα instrumental albums που έχω ακούσει εδώ και αρκετά χρόνια!

816