BIOTOXIC WARFARE: “Lobotomized”

Ένα ελπιδοφόρο debut album αρκετά τεχνικού και ευθύβολου thrash metal, κυκλοφόρησαν οι εξ Ηρακλείου ορμώμενοι, Biotoxic Warfare μετά το περυσινό EP “Baptized in Blood and Greed”.

Γρήγορα τραγούδια, καταιγιστικοί ρυθμοί, διάθεση “πουτάνα όλα”, με μια συνθετική άποψη που πατάει με το ένα πόδι στο παλιακό Slayerικό “κουλό” thrash, περιβαλλόμενο από την στακάτη hardcoreίζουσα φύση των Obituary και με το άλλο σε ευρωπαϊκά ακραία Kreator / Sodom ηχοτόπια, ενστερνιζόμενο σε στιγμές σιδηροδρομικά black / death riff που παραπέμπουν σε ονόματα όπως οι Dissection ή οι Grave.

Τεχνικά, οι κιθαρίστες έχουν τον αέρα να αποδώσουν τα πυρηνοκίνητα τους riff με άνεση, ενώ διαπρέπει ο Orestis (drums) που δίνει την απαραίτητη ώθηση για ένα άκουσμα αυτού του είδους. Τα δε φωνητικά του Mike, απολύτως μέσα στο κλίμα του δίσκου, δυνατά, σκληρά, με χαρακτηριστική μπίχλα στη χροιά.

Ως πρώτη κυκλοφορία, το “Lobotomized” υστερεί στα θέματα ήχου, ακούγεται άκρως underground, χωρίς να σημαίνει ότι η παραγωγή είναι τόοοσο κακή ή ότι αλλοιώνει τον χαρακτήρα της μουσικής των Biotoxic Warfare. Όλα ακούγονται καθαρά, αλλά πιστεύω ότι σηκώνει αρκετή βελτίωση, κάτι που ευελπιστώ ότι η μπάντα θα δουλέψει σ’ αυτόν τον τομέα.
Κομμάτια σαν το ομώνυμο, το “As We Rot (Promises of Heaven)” (πραγματικά μανιασμένο ) ή τα δυο δυναμιτάκια που ακούν στο όνομα “Lust for Hate” και “Parasitic Life”, δείχνουν μια ιδιαίτερη συνθετική φόρμουλα και ότι έχουν να δώσουν αρκετά πράγματα στο μέλλον.

Ως prog / thrasher, δεν με απογοήτευσε, τις δυο μπυρίτσες μου τις ήπια ευχάριστα. Όσοι πιστοί, ρίξτε τις αυτιές σας. Αυτές, τις δικαιούνται και μόνο για την προσπάθεια.

576

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.