LADY BEAST: “Lady Beast”

Οι Lady Beast σχηματίστηκαν το 2009 από την Deborah Levine (φωνητικά) και Greg Colaizzi (μπάσο) και το 2011 γίνονται 5αδα και ηχογραφούν το ομότιτλο ντεμπούτο τους και το κυκλοφορούν ανεξάρτητα μόνο σε έκδοση βινυλίου.

Το 2013 υπογράφουν στην Inferno Records η οποία την 1η Ιούνη το επανακυκλοφορεί σε cd και κασέτα (ναι, ξαναμπήκε στη μόδα το ρετρό ακόμη και στα μέσα αναπαραγωγής της μουσικής). Το cd περιέχει και ένα επιπλέον κομμάτι που δεν είναι άλλο από τη διασκευή στο “Ram It Down” των Judas Priest.

Οι Αμερικανοί έχουν όλη την καλή διάθεση να παίξουν κλασικό μελωδικό metal με μπόλικες NWOBHM επιρροές, αλλά δεν τους βγαίνει. Η Deb τραγουδάει χωρίς νεύρο από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές και εκπλήξεις, οι ρηχές συνθέσεις μοιάζουν πολύ μεταξύ τους  και η παραγωγή κάνει τη μπάντα να ακούγεται αρκετά γλυκανάλατη. Κάποια όμορφα riffακια υπάρχουν εδώ κι εκεί, αλλά δε σώζουν την κατάσταση, το album είναι βαρετό και κουράζει γρήγορα.

Πραγματικά μέσα στον κυκεώνα αξιόλογων κυκλοφοριών που διανύουμε δεν ξέρω ποια τύχη μπορεί να έχουν οι Lady Beast. Ας ελπίσουμε ότι το υλικό που ηχογραφούν αυτή την περίοδο για την επόμενη κυκλοφορία τους θα είναι πιο ώριμο και πιο μετρημένο μουσικά.

428