TEAR OUT THE HEART: “Violence”

Βλέποντας το εξώφυλλο περίμενα να ακούσω είτε κάτι που να έχει σχέση με death metal, είτε κάτι πιο ατμοσφαιρικό, ίσως και λίγο πιο κλασικό. Τίποτα από όλα αυτά όμως. Οι Tear Out The Heart με το ντεμπούτο τους “Violence” μπαίνουν στην λίστα των αμέτρητων metalcοre σχημάτων.

Αρχικά, ακούγοντας στα γρήγορα τον δίσκο συνειδητοποίησα πόσο έχω κουραστεί να ακούω μπάντες που κοπιάρουν τους As I Lay Dying και λοιπές μπάντες του είδους. Τα pop-core/emo ρεφρέν δεν βοήθησαν καθόλου την κατάσταση.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε αλλά μερικά πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται όμως και πολύ χρόνο για να καταλάβει κάποιος ότι το “Violence” δεν είναι του πεταματού. Με μία ολοκληρωμένη ακρόαση καταλαβαίνεις ότι μπορεί οι Tear Out The Heart να μην πρωτοπορούν αλλά τουλάχιστον μπλέκουν όμορφα στοιχεία και επιρροές και δημιουργούν ένα δίσκο που ακούγεται άνετα από την αρχή μέχρι το τέλος προσφέροντας πολλές στιγμές έξαψης.

Τα κομμάτια δεν ξεπερνάνε τα 4 λεπτά και η δομή τους είναι συγκεκριμένη και σχετικά απλή. Ένταση στην αρχή, μελωδικό ρεφρέν, συνεχίζουμε με ένταση και κλείνουμε χωρίς πολλά πολλά περνώντας στο επόμενο. Μου άρεσε που υπάρχουν  έντονα τα στοιχεία της σουηδικής μελωδικής σχολής στο δίσκο παντρεμένα άριστα με το metalcore στοιχείο που χαρακτηρίζει την μπάντα. Τα ρεφρέν είναι εξωφρενικά μελωδικά και μελό και μπορεί να ξενίσουν πολλούς αλλά αν τα συνηθίσεις παρατηρείς ότι και ωραία “γραμμή” έχουν αλλά και ότι δεν είναι εντελώς παράταιρα με το όλο σύνολο.

Συνολικά 11 συνθέσεις που η καθεμιά τους θα μπορούσε να είναι το χιτάκι του δίσκου και που ακούγονται με περίσσια άνεση. Για να πάρετε μια πρώτη γεύση τσεκάρετε τα “Crucified”, “Undead Anthem” και “Violence”

Όλος ο μοντέρνος ήχος παντρεμένος με brutal εξάρσεις και sing-along έξτρα πιασάρικα ρεφρέν θα χαρακτήριζε με πολύ λίγα λόγια το “Violence”. Στα θετικά η συνεχής εναλλαγές στους ρυθμούς που βγάζει τον δίσκο από τη μονοτονία και η επιτυχημένη μίξη πολλών στοιχείων (metal/hardcore/emo/nu meta/Swedish death metal). Αρνητικά δεν θα πω γιατί δεν θέλω να γίνω κακός. Ακούστε το video παρακάτω και σε συνδυασμό με την έλλειψη πρωτοπορίας (είπα ένα τελικά) ίσως ανακαλύψετε και κάποια ακόμα.

504

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.