DECEMBRIA: “My Lonely Hell” EP

Οι Decembria είναι μια progressive metal μπάντα από την Αθήνα. Το “My Lonely Hell” είναι η πρώτη τους προσπάθεια στη δισκογραφία. Πρόκειται για ένα EP που περιέχει 4 κομμάτια.

Υπάρχουν από το 2010 και αν κάποιοι κάτι έχετε ακούσει από τα παιδιά θα είναι το promo με το “Anthem for the Defeated”. Οι ίδιοι αναφέρουν ως επιρροές τους μπάντες όπως οι Opeth, Dream Theater, Tool, Rush, Nevermore, Porcupine Tree, Pink Floyd, Death και Symphony X και η αλήθεια είναι πως βρήκα στους Decembria κάτι από όλους τους προαναφερθέντες.

Σε μόλις 4 κομμάτια χώρεσαν τόσες ιδέες που σε άλλες μπάντες επαρκούν για 4 album. Δύναμη, φαντασία, ποικιλία στις συνθέσεις, τεχνική κατάρτιση συγκαταλέγονται στα θετικότατα σημεία του “My Lonely Hell”. Η παραγωγή είναι αξιόλογη για πρώτη απόπειρα αλλά χωράει πολλές βελτιώσεις. Μοναδική μου ένσταση είναι τα φωνητικά στα οποία χρειάζεται κατά την ταπεινή μου γνώμη ακόμη λίγη δουλειά. Χαρακτηριστικά αναφέρω την συνεχόμενη έξαρση παρά τις λυρικές διακυμάνσεις στα μουσικά θέματα.

Θα τολμήσω πάντως να πω πως οι Decembria είναι αναμφίβολα ανερχόμενη δύναμη στην Ελληνική σκηνή και σύντομα θα τραβήξουν πολλά βλέμματα επάνω τους αν και εφόσον δουλέψουν στο δρόμο που χάραξαν. Θυμηθείτε το όνομά τους και τσιμπήστε το EP τους το οποίο κυκλοφορούν τέλη Μαρτίου, είναι σαν να επενδύετε στο μέλλον του progressive heavy metal.

498