SLAYER: Απολύθηκε ο Dave Lombardo

Αναταράξεις στις τάξεις των Slayer, ενώ το συγκρότημα περιοδεύει στην Αυστραλία.

Ο λόγος είναι οικονομικός, από ότι φαίνεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο drummer τους, Dave Lombardo στη σελίδα του στο Facebook.
“Θέλω από μέρους μου, να ζητήσω συγγνώμη από τους Αυστραλούς οπαδούς μας, που αγόρασαν εισιτήρια περιμένοντας να με δουν στην καθιερωμένη μου θέση πίσω από τα τύμπανα. Και έτσι για να γνωρίζετε όλοι την αλήθεια, στο τέλος της ημέρα της 14ης Φεβρουαρίου, ειδοποιήθηκα πως δε θα είμαι στα τύμπανα για το υπόλοιπο της Αυστραλιανής περιοδείας. Είμαι λυπημένος και σοκαρισμένος από αυτή την εξέλιξη!
Πέρυσι, ανακάλυψα πως το 90% των εσόδων της περιοδείας μας εμφανίζονταν ως έξοδα, περιεχόμενα και τις αμοιβές του management, κοστίζοντας στην μπάντα εκατομμύρια δολάρια και αφήνοντας το 10% ή και λιγότερο να μοιραστούμε μεταξύ των τεσσάρων μας. Κατά τη γνώμη μου, αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος που θα έπρεπε να γίνεται η δουλειά. Το συζήτησα με τους υπόλοιπους και μαζί με τον Tom προσλάβαμε ελεγκτές για να καταλάβουμε τι γίνεται, αλλά αρνήθηκαν να μου δώσουν πλήρη στοιχεία και τα απαραίτητα έγγραφα.
Πέρασα τις γιορτές των Χριστουγέννων αναλογιζόμενος πως περιόδευαν σε όλον τον κόσμο το 2012 και δεν είχα ακόμα πληρωθεί. Και επιπλέον, ότι δε θα πληρωνόμουν αν δεν υπέγραφα ένα συμβόλαιο που δε θα μου έδινε την δυνατότητα να γνωρίζω τι αμοιβές και πως τις λάμβανε το management. Επίσης, με απέτρεπε από το να δίνω συνεντεύξεις ή να κάνω δηλώσεις, σε μια προσπάθεια να φιμωθώ.
Την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια πρόβας με τον Tom και Kerry τους πρότεινα ένα νέο μοντέλο εργασίας, που πίστευα πως θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουν οι Slayer και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά…να παίζουν για τον κόσμο. Ο Kerry κατέστησε σαφές πως δεν ενδιαφερόταν για αλλαγές και πως αν ήθελα να διαφωνώ, θα έβρισκε άλλον για τη θέση μου. Την Πέμπτη πήγα στην πρόβα, την ώρα που είχε κανονιστεί και ο Kerry δεν ήταν εκεί. Αντιθέτως στις 6:24 το απόγευμα, έλαβα ένα email από τους δικηγόρους ότι με αντικατέστησαν για την Αυστραλιανή περιοδεία.
Θέλω να πιστεύω πως το πρόβλημα θα λυθεί”.

134