Mechanimal + Victory Collapse @ Fuzz Club (16 Φεβρουαρίου)

Δύο από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της σύγχρονης Ελληνικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα live με ιδιαίτερη σημασία. Οι Mechanimal, ένα νέο σχήμα που αποτελείται από έμπειρους μουσικούς και κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα albums της περασμένης χρονιάς – όχι μόνο όσον αφορά στην εγχώρια δισκογραφία, αλλά γενικά – και οι Victory Collapse, μια πραγματική new wave μπάντα του σήμερα, με μια συνεπέστατη πορεία που αγγίζει πλέον τα 10 χρόνια αλλά και με ένα εξαιρετικό ντεμπούτο album μέσα στο 2012, θα εμφανιστούν στο Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

Οι Mechanimal δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2011 από τον πρωτοπόρο του ελληνικού underground Γιάννη Παπαϊωάννου που, είτε ως μέλος επιδραστικών σχημάτων όπως οι Rehearsed Dreams είτε ως συνιδρυτής της Elfish records είτε ως ION, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική σκηνή του ηλεκτρονικού και πειραματικού ήχου. Το σχήμα συμπληρώνουν ο performer και φωτογράφος Freddie F., o κιθαρίστας Τάσος Νικογιάννης, πρώην μέλος των Αθηναίων Make Believe, και η visual artist Αγγελική Βρεττού, που έχει την επιμέλεια του οπτικού υλικού το οποίο συνοδεύει τις ζωντανές εμφανίσεις του group.
Ο ήχος τους αποτελεί μια ιδιότυπη μίξη krautrock ρυθμολογίας, techno πειραματισμού και shoegaze κιθαριστικού θορύβου, που λειτουργεί ως υπόβαθρο για τα υποβλητικά θεατρικά φωνητικά του Freddie F. Φανερά επηρεασμένοι από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, οι Mechanimal αποτυπώνουν ηχητικά, στιχουργικά και οπτικά μια ευρωπαϊκή δυστοπία όπου άνθρωποι και μηχανές καλούνται να λειτουργήσουν στα όριά τους.
Ο πρώτος δίσκος των Mechanimal κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2012, από την Inner Ear Records, σε διπλό δεκάιντσο βινύλιο, CD και digital download, ενώ την άνοιξη αναμένεται η κυκλοφορία του και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσω της Rough Trade Distribution και της V2. Το “Mechanimal” συνάντησε σχεδόν καθολική αποδοχή από κοινό και κριτικούς. Από μεγάλο μέρος του Τύπου χαρακτηρίστηκε ελληνικός δίσκος της χρονιάς, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συμπεριλήφθηκε στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς στην παγκόσμια δισκογραφία.
Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του σχήματος για το 2013, με την οποία ανοίγει ένας κύκλος συναυλιών, σε Αθήνα και άλλες πόλεις, και συμμετοχών σε μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ.

http://www.facebook.com/mech4nimal
https://soundcloud.com/mech-nimal
https://twitter.com/Mech_nimal
http://mechanimal.gr/

Οι Victory Collapse είναι μια αθηναϊκή μπάντα με αστικό ήχο που ενίοτε χαρακτηρίζεται ως ένα κολλάζ  επαναλαμβανόμενων στριφνών ρυθμών και ήχων με νεοκυματικές και ψυχεδελικές καταβολές. Με σαφείς επιρροές από ονόματα όπως οι Pere Ubu, Pop Group, Echo and the Bunnymen, Gang Of Four, A Certain Ratio, είχαν την τύχη – αλλά και την ποιότητα και ικανότητα – να εμφανιστούν ζωντανά μαζί με αρκετά συγκροτήματα που επίσης επέδρασαν στον νευρώδη και ανήσυχο ήχο τους, όπως οι Fall, Savage Republic, Liars, Wire, Momus, καθώς και σε αρκετές εκθέσεις και συναυλίες για ειδικούς σκοπούς.
Το Δεκέμβρη του 2008, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους E.P. με τον τίτλο “Rumors”. Παράλληλα, γυρίστηκε το video του τραγουδιού “Brother”, ενώ το Μάρτη του 2009 επιλέχθηκαν από το αγγλικό περιοδικό Artrocker για την πραγματοποίηση μιας συναυλίας στο Λονδίνο. Το Μάιο του 2012, κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους, “Convenience Has Poisoned Our Souls”, σε 300 αντίτυπα βινυλίου, καθώς και το video clip του τραγουδιού τους “Venus”. Όλες οι κυκλοφορίες των Victory Collapse είναι αυτοχρηματοδοτούμενες και ανεξάρτητες.

http://www.facebook.com/pages/Victory-Collapse/259611074059988


Mechanimal + Victory Collapse: Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ, Ταύρος, www.fuzzclub.gr, 210 3450817).
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ.
Διάθεση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366), Public (Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210) και www.viva.gr (τηλ. 13855)

123