JUDAS PRIEST: "A Touch Of Evil (Live)"

Η νέα, ζωντανά ηχογραφημένη, κυκλοφορία των Judas Priest, με τίτλοA Touch Of Evil (Live)” είναι πλέον γεγονός. Η κυκλοφορία αυτή παρουσιάζει ενδιαφέρον κυρίως για 2 λόγους. Πρώτον διότι περιέχει κομμάτια τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε ζωντανή εκτέλεση (“Between The Hammer And The Anvil”, “Eat Me Alive”, “Dissident Aggressor”, “A Touch Of Evil” και “Painkiller”).

Δεύτερον διότι είναι ο πρώτος live δίσκος που κυκλοφορούν οι Priest με τον Halford στα φωνητικά εδώ και 22 χρόνια (το “Priest Live” είχε κυκλοφορήσει το 1987).

Η απόδοση του συγκροτήματος βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα (όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο). Ειδικά ο Halford έχει μια πάρα πολύ καλή παρουσία και αποδεικνύει ότι, παρά τα αρκετά χρονιά που έχει στην πλάτη του, μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς.

Παρά τα θετικά σημεία του δίσκου, αισθάνομαι υποχρεωμένος να αναφέρω και κάτι που μου έκανε αρνητική εντύπωση. Είναι δυνατόν ένα γκρουπ όπως οι Priest, με την τεράστια προσφορά του στο χώρο του metal, να αρκείται σε ένα μονό CD; Τι στιγμή μάλιστα που ακόμα και πρωτοεμφανιζόμενα συγκροτήματα κυκλοφορούν πολυτελείς εκδόσεις οι οποίες περιλαμβάνουν CD, DVD κλπ.

Δημήτρης Καρβούνης

478