Anneke Van Giesbergen Band, Elysion, Dreambleed, E.V.E (02/10/12) Gagarin

Το πακέτο των τριών Ελληνικών ονομάτων πριν από την εμφάνιση της Anneke και της μπάντας της, λειτούργησε αρκετά καλά. Κάτι οι πολύ καλές αποδώσεις όλων, κάτι η αύξηση ενδιαφέροντος για όσους βρίσκονταν σε δίλλημα για το αν θα παρευρεθούν – περισσότερο λόγω των συχνών επισκέψεων της Ολλανδής τραγουδίστριας – αλλά και το καλό πρόγραμμα, οδήγησαν σε μια όμορφη βραδιά.

Πρώτοι οι E.V.E, ένα σχετικά νέο συγκρότημα με κυκλοφορία ενός EP. Ακούσαμε κομμάτια απ’ αυτό αλλά και νέα. Η τραγουδίστρια τους φάνηκε να έχει αρκετό άγχος αλλά απέδωσε άξια τη δουλειά της. Όντας στα πρώτα τους βήματα και χωρίς ιδιαίτερες συναυλιακές εμπειρίες, οι E.V.E στάθηκαν κάπως αμήχανα απάνω στη σκηνή, ενώ το παίξιμο τους ήταν αρκετά απλοϊκό, όχι όμως με κακό τρόπο. Ο ήχος των πλήκτρων ήταν κάπως άνισος – προς τα πάνω – από τα υπόλοιπα όργανα. Άλλα όμως προβλήματα, εμφανή τουλάχιστον, δεν υπήρξαν και άφησαν καλές εντυπώσεις στο λιγοστό κοινό που τους παρακολούθησε. Έπαιξαν για σχεδόν μισή ώρα.

E.V.E setlist:
Planet’s Cry
Burning by Default
Hey You (Pink Floyd cover)
Spotlight
You Could

Στη συνέχεια οι Dreambleed ανέβηκαν στη σκηνή για μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση. Πολλοί δυναμικοί, άνετοι πάνω στο σανίδι, πολύ όμορφες συνθέσεις με εξαιρετικά φωνητικά από τον μόνο male vocalist του event. Το δικό τους κοινό έκανε εμφανή τη παρουσία του, τη στιγμή που όλοι όσοι ήταν παρόντες φάνηκαν να διασκεδάζουν πέρα των προσδοκιών τους. Η μουσική τους έμοιαζε αμυδρά με των Elysion που θα ακολουθούσαν. Ο ήχος τους ήταν πολύ καλός με τα προηχογραφημένα μέρη να προσθέτουν μια όμορφη νότα στην ήδη καλοστημένη εμφάνιση των Dreambleed. Έπαιξαν λίγο παραπάνω από μισή ώρα.

Dreambleed setlist:
My Bitter End
No More
Changing
Dialogue with the Stars
Wave Goodbye
Behind

Σειρά για τους Elysion, τους αναφερόμενους ως co-headliners, κάτι που δυστυχώς δεν ίσχυσε μιας και τους είδαμε να παίζουν για κάτι παραπάνω από 35 μόλις λεπτά. Κρίμα, μιας και για άλλη μια φορά, η ίσως καλύτερη female fronted μπάντα της χώρας μας, ήταν καθηλωτική και άριστη σε όλες τις εκτελέσεις της. Κομμάτια γνώριμα – από το “Silent Scr3am” – η συνηθισμένη Rammstein διασκευή και το νέο “Made of Lies” αποτέλεσαν τη καλύτερη συναυλία των Elysion για το έτος που διανύουμε. Last but not least, η καταπληκτική Christianna μας άφησε και πάλι άφωνους με τη δική της φωνή. Αποχαιρετώντας μας εκδήλωσε την ανυπομονησία της για την εμφάνιση της νεράιδας. 

Elysion setlist:
Walk Away
Loss
Never Forever
Erase Me
Far from the Edge
Made of Lies
Rules
Mein Hertz Brent (Rammstein cover)
Killing my Dreams
Dreamer

Η οποία νεράιδα εμφανίστηκε ακριβώς τα μεσάνυχτα. Ο ήχος του Gagarin ήταν, όπως ακριβώς έπρεπε, κρύσταλλο. Ο χώρος του κοινού είχε γεμίσει έχοντας τα άδεια του σημεία. Η μπάντα της Anneke Van Giesbergen πήρε εξ’ αρχής φωτιά και άλλη μια μαγευτική εμφάνιση ξεκίνησε.

Όσοι έχουν ήδη παρακολουθήσει live την πρώην τραγουδίστρια των The Gathering σίγουρα θα δυσκολεύονται να περιγράψουν το πόσο γλυκιά και ομιλητική είναι. Επίσης είναι αρκετά δύσκολο να υπολογίσουμε την απίστευτη πρόοδο που κάνει η χροιά της φωνής της χρόνο με το χρόνο. Σε όλα αυτά ήταν έκπληκτοι, για ακόμα μια φορά, μάρτυρες όλοι οι παρευρισκόμενοι του Gagarin.

Ανάμεσα στα τραγούδια της πολύ καλής solo καριέρας της, αυτά των Agua De Annique και των The Gathering, η Anneke απέδειξε για άλλη μια φορά το επίπεδο των φωνητικών της ικανοτήτων, αστειεύτηκε με το κοινό, χόρεψε και συγκίνησε αρκετούς. Από μεριάς κοινού υπήρξαν διάφορες… παραγγελίες για κομμάτια – μέχρι και για το “A Natural Disaster” των Anathema – αλλά η μαγευτική τραγουδίστρια τις απέρριψε ευγενικά και με χαμόγελο, παραδίδοντας ένα ούτως ή άλλως ικανοποιητικό setlist.

Η μεγάλη αγάπη της για τη χώρα μας είναι γνωστή. Απλά αδράξτε την ευκαιρία την επόμενη φορά και δείτε την. Ή αφήστε τη να σας εκπλήξει. Όπως και να ‘χει, αυτή η εμφάνιση της, όπως πολλές πολλές άλλες, αποτέλεσε μια πολύ καλή και προσεκτική συναυλία που λίγοι και δύσκολα θα ξεχάσουν.

Anneke Van Giesbergen Band setlist:
Feel Alive
My Boy
Take me Home
Beautiful One
Fury
You Want to be Free
Circles
Here Comes the Rain
Saturnine
Stay
Too Late
1000 Miles Away from You
Hope Pray Dance Play
Hyperdrive
Witnessess

Photos: Ειρήνη Σταματογιαννοπούλου

606