WARNOT: “His Blood Is Yours”

Ο κιθαρίστας Bjorn Eliasson ύστερα από τρία full length με τους Cloudscape αποφάσισε να πάρει το δικό του μουσικό δρόμο και να ιδρύσει τους Warnot, μια μπάντα όπου θα μπορούσε, κατά τον ίδιο, να προβάλει ελεύθερα το μουσικό του άχτι.

Για τις ανάγκες του “His Blood Is Yours” λοιπόν, επιστράτευσε διάφορους φίλους του και τους τοποθέτησε πίσω από το μικρόφωνο, δημιουργώντας τρόπον τινά, το δικό του all star project. Στο δίσκο συναντώνται οι Thomas Bursell (Second Heat), Mike Andersson (Cloudscape, Full Force, Star One etc), Sussi Sorensen (Bo Wilson Band), Bjorn Persson (Doctor Weird), Sara Andersson (Helsingborg Choirs) και Andre Mollestam, ενώ και ο ίδιος ο Eliasson παίρνει τη θέση του ως ερμηνευτής.

Το album ξεκινάει με το εξαιρετικό “Raptures of the Deep”, το οποίο έχει μια Symphony X χροιά και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με το “The Crow Will Die”, με καθαρά και brutal φωνητικά να εναλλάσσονται. Με τα “My Darkest Hour”, “Secrets of Mythology”, “His Blood Is Yours” και “RIP” περνάμε σε ένα πιο ατμοσφαιρικό μουσικό πλαίσιο, με κατά καιρούς έντονη θεατρικότητα και μια ανεπαίσθητη goth προσέγγιση. Κάπου εκεί στα μέσα, η εναλλαγή τραγουδιστών αρχίζει να κουράζει, αλλά οι συνθέσεις εξακολουθούν να κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα και ο φαντασιακός λυρισμός των Warnot δε σε αφήνει αδιάφορο. Συνέχεια με τα “New York”, “The Patriot”, “I Am Ghost” και “The Wrong Path”, με το προαναφερθέν ύφος να παραμένει αναύλωτο και τις dark επιρροές να συνδυάζονται άψογα με τις prog βάσεις του Bjorn. Το δίσκο κλείνει το “Sirens”, ίσως το πιο λυρικό κομμάτι του “His Blood Is Yours”.

Το ατμοσφαιρικό symphonic prog του Bjorn Eliasson προσωπικά μου κάνει! Επιδέχεται βελτίωσης, αλλά θεωρώ πως οι Warnot είναι ήδη σε πολύ καλό δρόμο και με το πέρας των χρόνων δεν αποκλείεται να γίνουν “όνομα”. Μια ωραία πρόταση για όσους θέλουν να τσεκάρουν και κάτι διαφορετικό στον εν λόγω χώρο.

514

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.