DISOLVO ANIMUS: “Aphesis”

Ατόφιο death με black metal ξεσπάσματα. Κρυστάλλινη παραγωγή με μελωδικές και γρήγορες κιθάρες. Καφρίλα φωνή και σκοτεινό χαώδες περιβάλλον..!

Ξέρω, μπορεί ίσως να τα έχετε ξανασυναντήσει στο παρελθόν αρκετές φορές, μα αυτό δε σας κάνει να μη θέλετε να τα συναντήσετε ξανά σωστά; Και εάν η απάντηση θα θέλατε να είναι Ελληνικής προελεύσεως, τότε δεν έχω παρά να σας προτείνω και να σας δώσω στη συνέχεια.. “Aphesis”! Ή αλλιώς ο πρώτος γόνος της μπάντας ονόματι Disolvo Animus!

Οι Έλληνες deathsters υπό τη καθοδήγηση του γνωστού σε όλους Bob Katsionis (Firewind, Outloud) και των Fotis και Dinos από τους Septic Flesh, μας δίνουν ένα δυναμικό ντεμπούτο το οποίο θα εκτιμήσει οποιοσδήποτε fun προβεί στη διαδικασία της απόκτησης του.

Συνοπτικά θα λέγαμε λοιπόν ότι το “Aphesis” είναι ένα concept άλμπουμ και αποτελείται από 8 κομμάτια τα οποία καταπιάνονται με το θέμα της άφεσης των αμαρτιών, ότι δηλαδή υποδηλώνει και ο τίτλος του. Επίσης υπάρχουν συνολικά αρκετές guest συμμετοχές σε αυτό, όπως του Hk (Livarkahil) στα φωνητικά του “Unorthodox Lament”, του Astrus (Aenaon) στο “Illumination” και φυσικά του Bob με το guest solo στο “Penitential Psalm”! 

Με λίγα λόγια ο δίσκος είναι “πλούσιος” και προσεγμένος μέχρι το τελευταίο μουσικό δευτερόλεπτο, τίποτα δεν έχει αφεθεί στη τύχη του και ο επαγγελματισμός είναι φανερός. Βέβαια, αν και ως δίσκος δε θ’ αφήσει εποχή στο χώρο του death, δε μπορώ να μην αναφέρω όμως ότι είναι μια πολύ καλή αρχή και προσπάθεια! Αν εξαιρέσω το κλίσε concept, το οποίο είναι και κάτι αναμενόμενο ίσως και τα αντιπαθέστατα φρεναρίσματα της κιθάρας σε ορισμένα σημεία, δεν νομίζω ότι βρήκα κάτι αρνητικό στο “Aphesis”. Με τέτοιες μπάντες, γίνομαι σίγουρος για το μέλλον!





449